Čovjeku iz rana godinama curi krv i gnoj, komšije se guše od smrada i niko ništa ne poduzima (FOTO)

Region
Čovjeku iz rana godinama curi  krv i gnoj, komšije se guše od smrada i niko ništa ne poduzima  (FOTO)
Sredovječni čovjek sa gangrenom i otvorenim ranama na nogama iz kojih neprestano teče krv i curi gnoj izaziva jezu i užas među stanarima zgrade u kojoj živi u skopskom naselju Dračevo.

Sredovječni čovjek sa gangrenom i otvorenim ranama na nogama iz kojih neprestano teče krv i curi gnoj izaziva jezu i užas među stanarima zgrade u kojoj živi u skopskom naselju Dračevo. Čovjek odbija bilo kakvu pomoć, a njegove komšije iz ulaza kažu da je cijela zgrada kontaminirana.

Žale se na nesnosni smrad koji se širi iz njegovog stana na prvom spratu i strahuju od zaraznih bolesti.

– Sa maskama na licu ulazimo, a tako i izlazimo iz zgrade – požalila se ekipi skopske televizije “24 Vesti” jedna žena iz ulaza.

Svaki dan peremo ulaz i stepenište od njegovih slina, krvi i gnoja. Mi smo ugroženi. Ovo je strašna stvar. I naša djeca mogu da se zaraze – dodao je njen komšija.

covjek-2

Komšija sa prizemlja kaže da je primoran da sa djecom u svoj stan ulazi i izlazi preko terase jer gangrenozni čovjek sa svojim kolicima zna da izađe u hodnik da tu sjedne i svima prepreči put.

– On u svom stanu nema struje sigurno dvadeset godina, a unutra je prava deponija. To je veoma opasno za zdravlje svih stanara. Danonoćno se čuje kako viče, jauče i plače od jakih bolova – kaže komšinica.
Od stanara zgrade televizijska ekipa je doznala da gangrenozni čovjek plaća nekog mladića da ga sa kolicima spušta niza stepenice. Iako ima sredstava za život, on potom odlazi na Bit pazar da prosi. Tamo su ga i zatekli novinari TV “24 Vesti”, a u kratkom razgovoru sa njima on je odbio bilo kakvu pomoć.

covjek

Njegove komšije godinama apeluju da mu se pomogne, da bi zaštitili sebe i svoju djecu od zaranih bolesti. Predsjednik kućnog savjeta zgrade kaže da nema institucije kojoj se unazad deset godina nije obratio, ali svi kažu: “to nije u našoj nadležnosti”, ili “radi se o privatnom stanu i mi tu ništa ne možemo, ne možemo da ga iselimo”.

Dok stanari čekaju da institucije reaguju i riješe problem, njihov bolesni komšija svaki dan preživljava u krvavim mukama, a ne prihvata nikakvu pomoć, prenosi telegraf.rs.

Njegova i agonija susjeda se nastavlja.

 

Ne propustite