Beauty tretmani koje ne biste smjeli raditi neposredno prije prvog spoja

Moda i ljepota
Beauty tretmani koje ne biste smjeli raditi neposredno prije prvog spoja
Razgovor za posao, prvi spoj, važna prezentacija, vjenčanje prijatelja, obrana diplomskog... Sve su to redom važni životni događaji, koji pozivaju na malo dodatne kozmetičke usluge. No, neki tretmani nipošto se ne bi smjeli raditi dan ili dva prije takvih događaja.

Razgovor za posao, prvi spoj, važna prezentacija, vjenčanje prijatelja, obrana diplomskog... Sve su to redom važni životni događaji, koji pozivaju na malo dodatne kozmetičke usluge. No, neki tretmani nipošto se ne bi smjeli raditi dan ili dva prije takvih događaja.

Evo na što mislimo.

1. Izbjeljivanje zubiju

Sjećate se epizode "Prijatelja", u kojoj Ross izblijedi zube te završava sa fluorescentnim osmijehom? To je ekstremni slučaj, no planirajte takve stvari najmanje tjedan dana prije velikog događaja. Zubi su najosjetljiviji, među ostalim i na bojanje, prvih 24-48 sati nakon izbjeljivanja pa imajte to na umu. Ako vam nedostaje vremena, rađe se odlučite za crveni ruž za usne s plavim podtonom, kako biste umanjili sve žute tonove.

2. Čišćenje lica

Znamo da želite da vaša koža bude što mekša i sjajnija te da vam lice izgleda kao da ste upravo sišli s neke modne naslovnice, no vrlo često, neposredno nakon takvih kozmetičkih tretmana, naše lice izgleda jako crveno i malo natečeno, a ponekad kao posljedica iskoči i poneki novi prištić. Umjesto toga, večer prije napravite nježni piling te se pametno našminkajte.

3. Rezanje ili bojenje kose

Oduprite se porivu da radite bilo kakve drastične promjene u danima koji prethode takvom velikom događaju. Sigurne smo kako želite neko dodatno vrijeme, u slučaju da vam kosa ne bude izgledala onako kako ste zamislili. Kako bi vaša kosa ipak zablistala, odnosno bila sjajna i glatka, iskoristite neku hranjivu masku večer prije.

4. Depiliranje voskom 

Urastanje dlačica, crvenilo, blaga natečenost... Što god trebate depilirati, pobrinite se da to učinite 3 do 4 dana prije, kako bi se vaša koža u potpunosti oporavila od takve vrste uklanjanja dlačica. A u slučaju da vam je draže brijanje, pobrinite se da koristite svježu britvicu te dosta kreme za brijanje, kako biste izbjegli posjekotine, koje ne izgledaju nimalo sexy.

5. Lažni ten

Bilo da ste po njega krenuli profesionalno ili ga želite postići sami kod kuće, ne radite to neposredno pred važan događaj. Ako nemate vremena, pokušajte s losionom sa shimmerom. To će vašoj koži dati lijep sjaj, a nećete izgledati masno.

(Index.hr)

Ne propustite