Fahro pozvao Bakira na pospremanje: Neću ja biti ničiji međed za vašare, na Vranduku stoje tri bagera

Objavljeno:08.10.2016 - 20:54
A A A Times Arial

Predsjednik Saveza za bolju budućnost (SBB) Fahrudin Radončić gostovao je kod Senada Hadžifejzovića u Centralnom dnevniku gdje je otvoreno progovorio o svom odnosu s Bakirom Izetbegovićem, odnosima unutar koalicije SDA i SBB i bošnjačkog jedinstva, kao i sudskom procesu koji se vodi protiv njega pred Sudom BiH. 

Ponovio je Radončić da je u njegovom slučaju riječ o montiranom procesu i da mu je sve napakovano.

- U pitanju je klasično policijsko politički progon. Znam ko mi je napakovao ali ne želim o tome javno govoriti. Vjerujem da će se to nakon fer i pravičnog postupka pokazati da se radilo o jedno potpuno nevinom čovjeku. Progonitelji se već bave sami sobom, vidite šta je sa gospodinom Salihovićem, a o političkoj pozadini nije vrijeme da se govori – kazao je Radončić.

Iako je Hadžifejzović insistirao da Radončić imenuje tog političkog nalogodavca, Radončić je tražio sljedeće pitanje, no, ipak je na kraju poručio:

Nikada ne trebate praviti greške vaših rivala. Nikada ne treba optuživati ljude na bazi indikacija, već na bazi neoborivih dokaza. Kada govorim o političkoj pozadini ovog slučaja trebaju nam neoborivi dokazi, a ne intrige i špekulacije – kazao je Radončić.

Voditelj mu je napomenuo njegove izjave s ročišta gdje je između ostalog kazao da je „žrtva bolesnih ambicija čovjeka koji je umislio da vodi dvije stranke“.

- Prvo morate razumjeti moju ulogu koja treba da bude državnička i u fokusu mog života ne držim samo taj predmet. Ja sam legalista i vjerujem u fer suđenje. Imate tu činjenice koje su neoborive, da je Dubravko Čampara sklopio nagodbu s VSTV-om zbog svog nedopuštenog miješanja u slučaju Radončić. Ako je njegov brat ministar unutrašnjih poslova i drugi najbliži rođak predsjedavajući Vijeća ministara onda imate dovoljno elemenata za političko vezivanje jedne stvari sa drugom – kazao je Radončić.

Lider SBB-a dalje je kazao da će u narednom periodu insistirati na dinamičnijem odnosu u koaliciji sa SDA i HDZ, kazavši da je nezadovoljan tokom radova na izgradnji hidroelektrane Vranduk te da je koalicija sa SDA sklopljena iz nužde.

- Odnosi između mene i Izetbegovića su vrlo službeni, Ne radi se tu o nekom velikom prijateljstvu. Sve naše susrete imali smo u službenim prostorijama, dakle u Predsjedništvu BiH i jednom u SBB, što govori kakve odnose imamo. Ja samo neću biti ničiji međed kojeg će neko voditi po vašarima. Prošla je izborna kampanja, ja sam danas prošao pored Vranduka gdje stoje tri bagera i sjede dva radnika. Ja građane lagati neću. Poslije izbora treba sjesti i pospremanje izvršiti - kazao je Radončić.

Izvor: Patria 

 

  
 
 
 
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA