Pretukli vršnjaka, a sada mu u školi prijete da će ga izbosti nožem

Region
Pretukli vršnjaka, a sada mu u školi prijete da će ga izbosti nožem
Tinejdžera iz Kraljeva, đaka prve godine Srednje medicinske škole, prije desetak dana pretukla je grupa dječaka zbog čega je četiri dana bio u bolnici. Njegova muka, nažalost, ne završava se tu.

Tinejdžera iz Kraljeva, đaka prve godine Srednje medicinske škole, prije desetak dana pretukla je grupa dječaka zbog čega je četiri dana bio u bolnici. Njegova muka, nažalost, ne završava se tu.
Prema riječima njegove majke, dječak sada doživljava pravu torturu u školi. Vršnjici koji su ga pretukli mu prijete novim batinama, pa čak i time da će biti izboden! Prvi napad dogodio se 26. septembra, kada ga je grupa srednjoškolaca iz nekoliko različitih škola, među kojima je bilo i osnovaca, presrela kod Auto-moto društva, dok se vraćao iz škole.

Kako je za "Blic" ispričala njegova majka, prvo su ga odveli iza zgrada, gdje su počeli da ga tuku. Ali ni to im nije bilo dovoljno pa su počeli da ga vuku ka Ibarskom mostu.

- Prije mosta se moj sin otrgao njima i počeo da bježi, ali su ga oni uhvatili i odveli ispod mosta. Tu su ga tukli svi redom. Nisu ga udarali po licu i tijelu, već pesnicama u zadnji dio glave. On je čak pokušao da izvadi telefon da nam se javi, ali su mu šutnuli telefon i razbili ga – priča ova potresena majka iz Kraljeva.

Ona kaže da je poslije sat i po maltretiranja i udaranja, dječak pobjegao i naišao na čovjeka koga je zamolio za pomoć, ali ga je ovaj odbio, i rekao da neće da se miješa u to.

- Nije htio da ga zaštiti. Ali je grupa odustala da ga juri kada je vidjela da razgovara sa tim čovjek. Krenuo je kući i na pola puta nas je pozvao i rekao da dođemo po njega jer od udaraca više nije mogao da stoji. Proveo je četiri dana u bolnici, i nosio je kragnu na vratu. Nakon toga je je sve ispričao policiji – priča ona.

Dječak je prošle nedjelje krenuo ponovo u školu, ali u pratnji majke. Međutim, samo 15 minuta pošto je ona napustila školu, dječaka su napala u hodniku škole trojica učenika koji su bili u toj grupi koja ga je tukla. Policija je odmah nakon toga pozvana da dođe u školu, a trojica učenika su privedeni.

- Moj sin je poslije toga opet u školu krenuo tek prije tri dana. Ispratila sam ga nedaleko od škole. Čim je prešao prugu i krenuo ka školi, odmah ga je sačekao sljedeći iz grupe i prijetio mu zbog toga što ga je prijavio policiji da će ga srediti, jer je već imao tri mjeseca uslovno i da mu sada preti popravni dom. Da li možete da vjerujete da ga je u srijedu sreo dječak od 12 godina sa nožem i pretio mu da će ga "izbušiti". Srećom je moj sin uspio da pobjegne – kaže ova uplašena majka iz Kraljeva.

Ona kaže da je nijedan roditelj od te djece nije pozvao da je pita kako joj je dijete, iako su svi bili prisutni u policiji prilikom davanja izjava. Najviše se plaši za sina, jer kako nam je otkrila, ako se ova tortura nastavi, moraće da ga ispiše, ne samo iz ove škole, već ga neće upisivati ni u druge, jer su preplašeni.

U Mašinsko-tehničkoj školi je pokrenut disciplinski postupak protiv đaka koji su učestvovali u maltretiranju dječaka.

- Dvojica đaka su učestvovala u tome, dok je treći samo bio prisutan. Protiv njih je pokrenut disciplinski postupak, formirana je komisija u čijem sastavu je i tim za borbu protiv nasilja, a sankcije će izreći nastavničko veće. U ovakvom slučaju moguće su dvije kazne, ili isključenje iz škole ili ukor nastavničkog veća – kaže Zoran Andrijanić, direktor Mašinsko-tehničke škole, piše blic.rs.

Ne propustite