Apokalipsa zvana uragan Matthew: U SAD-u stradalo preko 280 ljudi, broj žrtava raste iz sata u sat [VIDEO]

Svijet
Apokalipsa zvana uragan Matthew: U SAD-u stradalo preko 280 ljudi, broj žrtava raste iz sata u sat [VIDEO]
Broj žrtava od posljedica uragana Matthew konstano raste. Prema posljednjem izvještajima službi za vanredne situacije do sada je stradalo više od 280 ljudi. Zvaničnici navode da je nemoguće saznati tačan broj stradalih, prenosi Reuters pozivajući se na saznanja izvora iz civilne zaštite.

Broj žrtava od posljedica uragana Matthew konstano raste. Prema posljednjem izvještajima službi za vanredne situacije do sada je stradalo više od 280 ljudi. Zvaničnici navode da je nemoguće saznati tačan broj stradalih, prenosi Reuters pozivajući se na saznanja izvora iz civilne zaštite.

hurricane-matthrew-us

Nema sumnje da ovo neće biti konačan broj žrtava na Haitiju, jer su u neke dijelove ove siromašne otočne države spasilačke ekipe tek počele dolaziti. Osim na Haitiju, uragan je odnio četiri života i u Dominikanskoj Republici.

Američki zvaničnici ohrabruju milione svojih sugrađana da napuste svoje domove...

matthew-florida

Predsjednik SAD-a Barack Obama proglasio je vanredno stanje na Floridi i u Južnoj Karolini, a milioni stanovnika u priobalnim područjima Floride, Georgije i Južne Karoline napuštaju svoje domove.

"Ova oluja je čudovište", rekao je guverner Rick Scott na konferenciji za novinare u četvrtak uveče. "Ja ću moliti svakoga ko nam može pružiti sigurnost."

Ne propustite