Sve brzoplete izjave Bakira Izetbegovića

Aktuelno
Sve brzoplete izjave Bakira Izetbegovića
Bakir Izetbegović, lider Stranke demokratske akcije i predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine, nakon izborne noći i gubitka nekoliko važnih općina u kojima je SDA godinama imala svoje načelnike, ne izlazi u javnost.

Bakir Izetbegović, lider Stranke demokratske akcije i predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine, nakon izborne noći i gubitka nekoliko važnih općina u kojima je SDA godinama imala svoje načelnike, ne izlazi u javnost.


U posljednje vrijeme, baš kao u slučaju izjave o važnosti sarajevske Općine Centar u izbornoj noći, Izetbegović je davao izjave koje su itekako naišle na osudu javnosti, političara, analitičara.


"Općina Centar je, možda, važnija od desetak nekih drugih općina", kazao je Izetbegović nakon što su u SDA saznali da su osvojili dugogodišnje uporište SDP-a. U nastavku vam donosimo nekoliko izjave lidera SDA koje su itekako naišle na reakcije javnosti.


"Pitanje je da li će ta Zara koja treba da otvori prodavnicu na 3.000 metara kvadratnih uopće doći nakon ovoga", kazao je Izetbegović nakon februarskih protesta 2014. godine.
"Ja vam obećavam 100.000 radnih mjesta. Vrlo jednostavna ponuda SDA narodu i glasačima. 300.000 glasova za 100.000 radnih mjesta", kazao je Izetbegović uoči izbora 2014. godine.


"Puno sam radio po građevinama, pa sam onda jedno vrijeme paralelno bio građevinac i političar, a danas sam samo političar. Koliko god uradite u politici, čaša uvijek ostaje poluprazna, uvijek ima ono što niste uradili. Sa građevinom je drugačije. Oba su posla naporna, i posao političar a i posao građevinca. U građevini ostaju ovakvi lijepi i korisni objekti. Nadam se da ću za koju godinu završiti s politikom i vratiti se tome da nešto dodirljivo, opipljivo, vrijedno i korisno zaista nastavim raditi", izjavio je Izetbegović na otvaranju tunela Karaula.


"Onda nezavisni kandidat koji nije bio nezavisan kad mu je trebalo dodjeljivati lokacije za pumpe i slično, kad je pravio bogatstvo, ima nešto da priča protiv stranke koja mu je sve dala", istakao je Izetbegović o Fuadu Kasumoviću na predizbornom skupu u Zenici.


"Nosio je zelenu maramicu i plavu kravatu, te rekao da te dvije boje kad se ujedine onda onim crvenim i narandžastim mjesta nema. I ja mislim da će nam zadugo biti dovoljne te dvije boje kojima je Allah dž. š. obojio čitav dunjaluk, i nebesa i mora i rijeke i pašnjake i šume...", kazao je predsjednik SDA na predizbornom skupu u Jajcu.


"Čekali smo ih više od 40 minuta. Danas su propustili priliku da sa SDA dogovore važne stvari za ovu zemlju i propustili su i jedan dobar burek", izjavio je Izetbegović novinarima okupljenim pred restoranom u blizini Konjica nakon što na sastanak nije došao Dragan Čović, lider HDZ-a, koalicijski partner SDA u Vladi FBiH.


"Oni su majstorski sve uvezali sa imenovanjem moje supruge na poziciju direktora UKCS-a. Ona je menadžer i zna da motiviše ljude da se dobro radi. Možda, u slučaju KCUS-a kojem svi sada treba da pomognu, nije ni loše da menadžer bude neko ko ima dobre veze. Ona sjedi na užarenoj stolici i neće biti jednostavno nekim ljudima uskratiti privilegije", kazao je Izetbegović o imenovanju svoje supruge na mjesto direktorice Univerzitetskog kliničkog centra u Sarajevu.


"Na ovo što je rečeno i na ovo kako je to gospodin Radončić završio, moje bi bilo samo da kažem amin i da idemo presjeći", kazao je Izetbegović na otvarnaju tunela Karaula nakon što je Fahrudin Radončić citirao pjesmu koju mu je pjesnik i književnik Abdulah Sidran poklonio 2009. godine.


"Kada završim aktivnu političku karijeru, vjerovatno ću biti veoma aktivan u tim raspravama na društvenim mrežama, jer osjećam da mnogo toga, sasvim jednostavnog i jasnog, mnogima još nije jasno", komentar je Izetbegovića o privatnom životu.


"Možda to za Gaddafija i nije najbolje poređenje, meni se desilo jednom, Nikoliću 1000 puta, da kaže neku prejaku riječ", kazao je Izetbegović nakon izjave u kojoj je poredio Milorada Dodika sa Muamerom Gaddafijem.

 

Izvor: N1

 

Ne propustite