Radončić: Mi nismo za promjene u Vijeću ministara

Bosna i Hercegovina
Radončić: Mi nismo za promjene u Vijeću ministara
Fahrudin Radončić, lider Saveza za bolju budućnost (SBB) BiH i delegat u Domu naroda Parlamenta BiH kazao je danas u Sarajevu da ne očekuje prekompoziciju vlasti na nivou BiH. Radončić je to kazao odgovarajući na novinarski upit „kako će se izborni debakl Saveza za promjene na proteklim lokalnim izborima u BiH odraziti na funkcioniranje vlasti na nivou BiH“.

Fahrudin Radončić, lider Saveza za bolju budućnost (SBB) BiH i delegat u Domu naroda Parlamenta BiH kazao je danas u Sarajevu da ne očekuje prekompoziciju vlasti na nivou BiH.
Radončić je to kazao odgovarajući na novinarski upit „kako će se izborni debakl Saveza za promjene na proteklim lokalnim izborima u BiH odraziti na funkcioniranje vlasti na nivou BiH“. 
 
- To isključivo zavisi od toga šta će odlučiti eventualno SDS, da li će se povući ili neće. Mislim, što se tiče bošnjačkog političkog bloka i federalnog političkog bloka, mi nismo za bilo kakve promjene u Vijeću ministara BiH -  naglasio je Radončić.
 
Odgovarajući na novinarski upit očekuju li u narednom periodu BiH političke turbulencije i smatra li da se s obzirom da BiH čine dva entiteta, trebaju u Vijeću ministara poštovati stavovi entiteta, Radončić je kazao: 
 
- Prvo, problem inače u FBiH i na nivou države BiH je da političari ili politike ne drže riječ, međusobno varaju, montiraju policijske progone svojim unutarnacionalnim rivalima, a i ista stvar je i na državnom nivou. Postavili ste mi dva pitanja u jednom, ne znam šta bih vam odgovorio - kazao je Radončić. 
 
Radončić je odgovorio i na novinarsko pitanje "hoće li SBB podržati inicijativu koju je najavio Dragan Čović, predsjednik HDZ-a, da se lokalni i opći izbori održe istovremeno 2018. godine.
 
Radončić je podsjetio da je SBB ovaj prijedlog zagovarao i ranije. 
 
- Stara je ideja SBB-a da se to upravo uradi na taj način, da se dva puta ne troši poreski novac i da je dobro da imamo tri godine mira kako bismo imali više prostora za međusobni kompromis - potcrtao je lider SBB-a. 

 

 

Ne propustite