Sestre Ahmetović i njihov Domino design: Ključ je u istrajnosti i volji

Bosna i Hercegovina
Sestre Ahmetović i njihov Domino design: Ključ je u istrajnosti i volji
Domino design je brend, koji se u našoj zemlji proširio brzinom svjetlosti. Iza nevjerovatnih torbica, koje su posljednjih mjeseci postale „must have“ u vašim ormarima stoje sestre Ahmetović – Semina i Anita.

Domino design je brend, koji se u našoj zemlji proširio brzinom svjetlosti. Iza  nevjerovatnih torbica, koje su posljednjih mjeseci postale „must have“ u vašim ormarima stoje sestre Ahmetović – Semina i Anita. Obje su visoko obrazovane djevojke, magistri nauka, no, kako kažu, zbog situacije u državi nemaju posao u struci, ali to nije ono što ih je obeshrabrilo da sreću potraže i u nečemu drugom.

I tako ih je "ljubav prema modi i osjećaj za lijepo odveo u jedan potpuno drugi pravac" – ističe Semina. „Svoju kreativnost iskoristile smo na najbolji mogući način i tako smo počele dizajnirati i praviti Domino design torbice.“ 

13612304-582318428638576-5419981104965740825-n

U moru tzv. handmade proizvožača u našoj zemlji Domino design je u samo 6 mjeseci postao prepoznatljivo ime kako u Sarajevu, tako i širom zemlje, ali i regije. Zbog velike potražnje sestre su, kako su kazale za Novi.ba, u posao uvukle čak i roditelje, kojima dodatni novac itekako dobro dodje.

„Naše jedinstvene i unikatne torbice nastaju bukvalno u podrumu, uspjele smo osposobiti podrum porodične kuće kako bi imali gdje raditi i to je mjesto gdje sada  provodimo najviše vremena“ – ističe Semina.  

semina-3

Materijale nabavljaju širom BiH, a kako kaže mlađa sestra Ahmetović– uvijek se trude da pronađu najnovije i najatraktivnije boje i uzorke. „Sama izrada torbice, pri kojoj se pazi na svaki detalj, traje nekoliko sati. Zaista se trudimo da svaka bude što kvalitetnija i ljepša od prethodne“ - ističe Anita. 

Torbe se proizvode od visoko kvalitetne eko kože – dodaje Semina ističiću kako je u toku rad na novoj kolekciji kojom bi ponudu trebale proširiti na malo veće torbe i one od prave kože. Ono što ih obje veseli je to što je potražnja iz dana u dan sve veća, a kritike su više nego pozitivne.

14449946-613965745473844-3981474785544810517-n

Jedinstvene i unikatne Domino torbice našle su svoj put i do najpoznatijih svjetskih metropola kao što su Washington, Beč, Göteborg... Tako je u Washington otišla i prva muška torba, preciznije aktovka od prave kože, koja je specijalno napravljena za jednog američkog marinca – ističe ponosna Semina. 

semina-4

Domino Torbice za sada možete naći na Domino design facebook stranici, IMANI made in BiH radnji u Tuzli, ali i na svim većim sajmovima koji se održavaju u našoj zemlji. 

Naposlijetku, sestre Ahmetović su poručile mladima iz naše zemlje da ne odustaju od svojih ideja i snova, jer su one živi dokaz da kada radite ono što volite i kada u to ulažete maksimalan trud i zalaganje rezultat zasigurno neće izostati bez obzira na prepreke na koje nailazite usput. "Dakle, ključ je u istrajnosti i volji." 

semina-2

(Novi.ba)

 

Ne propustite