Tim Narodne skupštine RS-a sutra o zakonu o praznicima

Bosna i Hercegovina
Tim Narodne skupštine RS-a sutra o zakonu o praznicima
U Narodnoj skupštini Republike Srpske u srijedu će biti održana sjednica Tima za pripremu prijedloga zahtjeva za preispitivanje Odluke Ustavnog suda BiH u predmetu broj U – 3/13, saopćeno je iz te skupštine. U najavljenom dnevnom redu je razmatranje mogućih rješenja u Zakonu o praznicima Republike Srpske u kontekstu primjene Odluke Ustavnog suda BiH u predmetu U – 3/13 i rezultata Republičkog referenduma održanog 25. septembra.

U Narodnoj skupštini Republike Srpske u srijedu će biti održana sjednica Tima za pripremu prijedloga zahtjeva za preispitivanje Odluke Ustavnog suda BiH u predmetu broj U – 3/13, saopćeno je iz te skupštine.
U najavljenom dnevnom redu je razmatranje mogućih rješenja u Zakonu o praznicima Republike Srpske u kontekstu primjene Odluke Ustavnog suda BiH u predmetu U – 3/13 i rezultata Republičkog referenduma održanog 25. septembra. 

Vlada Republike Srpske jučer je utvrdila tekst zakona o 9. januaru, kojim će se urediti obilježavanje nastanka Republike Srpske, navedeno je također u saopćenju.

Kako je saopćila ta vlada, prije upućivanja u Narodnu skupštinu Republike Srpske, ona će razmotriti odredbe ovog zakona s članovima Tima Narodne skupštine. 

Ne propustite