Nikola Komazec za Novi.ba: Navijači Sarajeva trebaju biti strpljivi, trofeji će dolaziti sledećih godina sigurno

Fudbal
Nikola Komazec za Novi.ba: Navijači Sarajeva trebaju biti strpljivi, trofeji će dolaziti sledećih godina sigurno
"Srpski centarfor blista u Aziji", "Nikola Komazec postigao fenomenalan gol", samo su neki od naslova u srbijanskim medijima.

"Srpski centarfor blista u Aziji", "Nikola Komazec postigao fenomenalan gol", samo su neki od naslova u srbijanskim medijima.

Nikola Komazac, odlični 28-godišnji napadač, koji je nastupao i za Fudbalski klub Sarajevo, igra sjajno i u Aziji. Trenutno nastupa za klub south China, s kojim ima velike ambicije.

"Za sada sam se super snašao ovde, zadovljan sam i igrama i životom pošto je Hong Kong zaista prelepa država/grad. Moj klub South China je ovde najveći i zaista sam presretan što sam ga pojačao", kazao je na početku razgovora za Novi.ba Komazec, pa nastavio:

"Klub je jako organizovan i stabilan, sa najvećom armijom navijača i praktično svaku utakmicu imamo ogromnu podršku kao da igramo kod kuće. Što se tiče kvaliteta lige, mogu reći da je sasvim solidan i da iz godine u godine napreduju. Pozitvno sam iznenađen kvalitetom mog tima i smatram da imamo sasvim dobar tim koji ce sigurno da juriša na sve trofeje ove sezone. Podatak da smo 41 put bili šampioni Hong Konga dovoljno govori o veličini kluba."

nikola-komazec1

Nikola je prava ptica selica, a sve je započelo 2005., u dresu Hajduka iz Kule. Tu se i najduže zadržao, do 2011. godine, a posljednji klub mu je bio Dinamo Batumi.

"Posle perioda u Dinamu iz Batumija, gde sam odigrao jako dobru sezonu imao sam nekoliko dobrih ponuda i na kraju sam izabrao ovde da dođem. Azijski fudbal ogromnim koracima korača za evropskim i sigurno da će jednog dana dostići nivo Evrope, što dovoljno govore zadnji transferi iz top evropskih klubova u azijske. Zato sam odlučio da se opet vratim i za sada nisam pogrešio", smatra Komazec.

Često je bio briljantan u klubovima za koje je nastupao, ali nikada nije dobio priliku da se pokaže i u dresu Srbije.

"Istina je da u zadnjem periodu pružam dobre partije i da me hoće golovi. Ipak, smatram da nije bilo realno da dobijem poziv s obzirom da nisam igrao u top pet, šest evropskih liga. Igrao sam za skoro sve mlađe selekcije Srbije i na neki način sam ipak osetio kako je nositi dres sa državnim grbom. Srbija uvek ima i previše dobrih igrača i velikih zvezda tako da ne maštam puno o tome", skromno će ovaj 28-godišnjak.

Većinom prati nastupe bivših klubova, ali jedan je baš "ušao pod kožu".

"Naravno da pratim neke bivše klubove, ali ipak hteo bih da izdvojim Sarajevo. Kad god mogu i kad mi vreme dozvoli pogledam utakmicu mog bivšeg kluba, koji mi je uvek u srcu najviše. Situacija u klubu je stabilna što je najbitnije, promenilo se dosta igrača od šampionske generacije i sigurno da će ti momci što sada nose bordo dres da pokazuju još bolje partije, treba biti samo strpljiv. Opet kod mene ostaje žal što je skoro cela ekipa koja je donela titulu napustila klub, jer sigurno da bi sa tim igračima Sarajevo i dalje uzimalo trofeje...Ovako videćemo šta će biti", objasnio je.

U bh. medijima spominjao se njegov mogući povratak na "Koševo", ali otkrio nam je da je jedina prava istina ustvari da kontakta oko toga nije bilo.

Nezaobilazna tema svakako su i predstojeći mečevi kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Rusiji, a posebno su pod lupom njegova Srbija i BiH.

"Srbija i BIH sa pravom polažu nade da mogu da se plasiraju u Rusiju i svi se nadamo da će to da se desi s obzirom kakav kvalitet i igrače poseduju, tako da se iskreno nadam da će do toga i doći", kazao je bivši napadač bordo tima.

Još uvijek nije sigurno koliko će ostati u Hong kongu, jer ponude svakodnevno stižu.

"Interesovanja postoje iako sam tek ovde pre dva meseca došao, pa je zato i suviše rano razmišljati o odlasku. Koncestrisan sam na moj klub, ugovor imam do kraja sezone pa ćemo videti šta će se desiti", jasan je Komazec.

I za kraj, imao je poruku za navijače Sarajeva, popularne "Horde zla".

"Za kraj bi poručio navijačima Sarajeva da budu strpljivi i da podrže igrače uvek, trofeji će sigurno dolaziti u sledećim godinama, što oni svakako i zaslužuju".

Iako je odigrao samo jednu polusezonu u bordo dresu, i dalje je omiljen među simpatizerima tima s Koševa. U 16 nastupa protivničke mreže pogađao je 10 puta, te bio sigurno uz Leona Benku jedan od najboljih stranih igrača koji su nastupili u dresu Sarajeva u posljednje vrijeme.

Razgovarao: Mirza Hadžijusufović

Ne propustite