Danas pretežno oblačno, magla mjestimično smanjuje vidljivost

Aktuelno
Danas pretežno oblačno, magla mjestimično smanjuje vidljivost
Danas u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme, saopćeno je iz FHMZ.

Danas u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme, saopćeno je iz FHMZ.

Nešto više oblačnosti očekuje se prije podne u istočnim područjima, gdje mjestimično može pasti i malo kiše. Poslije podne, u Bosni novo naoblačenje sa sjevera koje će uvjetovat kišu u većem djelu zemlje. U planinskim područjima, sa utorka na srijedu, moguća je pojava susnježice i snijega. Vjetar umjeren, a na momente i pojačan, sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka uglavnom između 3 i 8, na jugu zemlje od 11 do 14, a najviša dnevna temperatura zraka između 14 i 19, na jugu zemlje od 21 do 25 stupnjeva. 

U Sarajevu umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Poslije podne i krajem dana očekuje se i kiša. Jutarnja temperatura oko 6, a najviša dnevna oko 14 stupnjeva.

bihdnevnal

STANJE NA PUTEVIMA

Na putnim pravcima u BiH jutros se saobraća bez dužih zastoja, saopćeno je iz BIHAMK-a.

Frekvencija vozila je umjerenog intenziteta, osim dionica u gradskim centrima, gdje je u jutarnjim satima intenzitet saobraćaja pojačan. Magla mjestimično smanjuje vidljivost u kotlinama i uz riječne tokove, dok na dionicama koje prolaze kroz usjeke upozoravamo na moguće odrone zemlje ili kamenja na kolovoz. Vozače molimo za opreznu vožnju, prilagođenu uslovima na putu.

Danas se izvode radovi na ugradnji brojila prometa na magistralnom putu M-1.8 Srebrenik-Šićki Brod u mjestu Previle. Za vrijeme izvođenja radova saobraća se jednom trakom naizmjenično uz povremene obustave do 15 minuta.

Povremene polusatne obustave, zbog deminiranja terena, tokom dana aktuelne su na magistralnim putevima M-1.8 Lončari-Orašje (u mjestu Dusine, 08-16 sati) i Teslić-Jelah (Vrela, 08-16 sati).

Do povremenih kraćih obustava saobraćaja zbog minerskih radova dolazi na magistralnim putevima M-16 Banja Luka-Jajce na lokalitetu Bočac (od 14 do 14:30 sati) i M-19.3 Rogatica-Ustiprača u mjestu Dub (od 09 do 10 i od 13 do 15 sati).

Do kraćih zastoja dolazi i na dionicama gdje se izvode sanacioni radovi i gdje je obavezno poštivanje postavljene signalizacije. Izdvajamo putne pravce: Sarajevo-Lapišnica, Bihać-Izačić, Ključ-Mrkonjić Grad, Bugojno-Novi Travnik, Busovača-Kiseljak, Prozor-Jablanica, Jablanica-Mostar i Živinice-Šićki Brod.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

Ne propustite