Komšićeva nizbrdica

Bosna i Hercegovina
Komšićeva nizbrdica
Počelo je osipanje DF-a. Sve ono što je priredio svojoj bivšoj partiji, SDP-u, Komšića sada stiže.

Počelo je osipanje DF-a. Sve ono što je priredio svojoj bivšoj partiji, SDP-u, Komšića sada stiže.

Kako se može čuti iz povjerljivih izvora, Sejo Bukva, zamjenik predsjedavajuće Skupštine Kantona Sarajevo i delegat u Domu naroda Parlamenta FBiH, te Goran Akšamija, poslanik u Skupštini KS i također delegat u Domu naroda Parlamenta FBiH, nisu više članovi Demokratske fronte. Bukva i Akšamija 1. oktobra su pismenim putem obavijestili rukovodstvo DF-a da istupaju iz te stranke, te da će ubuduće nastupati samostalno.
 
Odlaskom Bukve i Akšamije DF je pretrpio ogroman udarac, naročito u Domu naroda Parlamenta, u kojem je do sada imao četiri, a od sada će imati dva delegata. Ovaj gubitak je utoliko značajniji jer o zakonima odlučuju klubovi delegata, a Akšamija je u Klubu Bošnjaka bio jedan od dvoje delegata, dok je Bukva bio jedini član DF-a u Klubu ostalih. U Skupštini KS DF će iz istog razloga, umjesto dosadašnjih sedam, imati pet poslanika.
 
U javnost su procurile i informacije da bi Bukvin i Akšamijin potez mogli bi slijediti još neki kadrovi DF-a u zakonodavnim organima vlasti i to ne samo u Sarajevskom, nego i nekim drugim kantonima u FBiH. Razlog daljnjeg „osipanja“ DF-a leži ponajviše u nezadovoljstvu politikom rukovodstva stranke u protežiranju pojedinaca na proteklim općinskim izborima u BiH.

 

Ne propustite