Uhapšen bivši šef KOS-a Vojske Jugoslavije

Region
Uhapšen bivši šef KOS-a Vojske Jugoslavije
Na graničnom prelazu Dobrakovo, prilikom prelaska iz Crne Gore u Srbiju, uhapšen je pukovnik Radovan Aleksić, bivši šef Kontraobaveštajne službe Vojske Jugoslavije, prenosi agencija Tanjug.

Na graničnom prelazu Dobrakovo, prilikom prelaska iz Crne Gore u Srbiju, uhapšen je pukovnik Radovan Aleksić, bivši šef Kontraobaveštajne službe Vojske Jugoslavije, prenosi agencija Tanjug.

Aleksić je uhapšen zbog sumnje da je pokušao ubiti policijskog inspektora Predraga Šukovića, bivšeg načelnika Odeljenja za borbu protiv organizovanog kriminala Uprave policije Crne Gore prije dva mjeseca u centru Podgorice.

Aleksić se prilikom hapšenja nalazio u rent-a-car vozilu podgoričkih oznaka, a poslije hapšenja odvezen je u glavni grad Crne Gore.

Napad u centru Podgorice

Iz Višeg državnog tužilaštva je za Radio-televiziju Crne Gore saopćeno kako je Aleksić uhapšen po potjernici crnogorskog Tužilaštva.

"Više državno tužilaštvo u Podgorici, u saradnji sa Upravom policije Crne Gore, pribavilo je u izviđaju podatke koji ukazuju na postojanje osnova sumnje da je R.A., državljanin Srbije, 11. jula ove godine, upotrebom vatrenog oružja, pokušao da liši života Predraga Šukovića iz Podgorice. Prema ovom licu je bila raspisana lokalna potjernica i isti će, nakon što je na graničnom prelazu Dobrakovo zadržan, a potom i lišen slobode, u zakonskom roku biti doveden u Više državno tužilaštvo u Podgorici radi saslušanja", navodi se u saopćenju Tužilaštva.

Na Šukovića je 11. jula ispaljeno više hitaca u Njegoševoj ulici u centru Podgorice.

Po nalogu nadležnog tužitelja, skinuti su i videozapisi sa videokamera na lokacijama koje se nalaze od mjesta događaja u pravcu bjekstva, na kojima je, kako se vjeruje, snimljena osoba koja je pucala na bivšeg načelnika Odjeljenja za borbu protiv organizovanog kriminala.

Aleksić je u javnost dospio 1999. godine, kada je brutalno pretučen pred svojim stanom u Nikšiću.

U to vrijeme bio je načelnik sigurnosti Podgoričkog korpusa Vojske Jugoslavije.

Napadači nisu pronađeni

U napadu je korišteno i vatreno oružje, a napadači nikada nisu otkriveni, prenose mediji.

Godine 2002. imenovan je za šefa Vojne obavještajne službe u Podgorici.

Poslije referenduma u Crnoj Gori i osamostaljenja ove države, 2006. godine, odbio je preći u redove Vojske Crne Gore i karijeru je nastavio u Podgorici.

(Aljazeera)

Ne propustite