Zijad Kunovac osvojio četvrti mandat: 'Građani su pod strahom izlazili da glasaju, Radeljaš je grozan protukandidat!'

Aktuelno
Zijad Kunovac osvojio četvrti mandat: 'Građani su pod strahom izlazili da glasaju, Radeljaš je grozan protukandidat!'
U tijesnoj izbornoj utrci za načelnika Općine Foča u Federaciji BiH, svoj četvrti mandat osvojio je zajednički kandidat koalicije SDA-SBB Zijad Kunovac. On je imao 675 glasova, u odnosu na kandidata Stranke za bolje Goražde Eseda Radeljaša, koji je osvojio 565 glasova.

U tijesnoj izbornoj utrci za načelnika Općine Foča u Federaciji BiH, svoj četvrti mandat osvojio je zajednički kandidat koalicije SDA-SBB Zijad Kunovac. On je imao 675 glasova, u odnosu na kandidata Stranke za bolje Goražde Eseda Radeljaša, koji je osvojio 565 glasova.

Zijad Kunovac je za Novi.ba kazao da je očekivao pobjedu. 

"Mi smo očekivali da ćemo dobiti podršku građana i na taj način smo kreirali svoju predizbornu kampanju, sa realnim projektima koje u narednom periodu možemo da ostvarimo. Mislim da su građani to dobrim dijelom prepoznali. Nažalost i predizborna aktivnost drugih političkih partija je pokazala da su građani podložni raznim pritiscima i na taj način se rezultat odrazio na ukupan zbir. Mi smo, kad je riječ o SDA, zadovoljni", kazao je.

"Za 12 godina mog mandata i mojih predizbornih aktivnosti ja nikad nisam imao lošije iskustvo kad je riječ o aktivnostima protukandidata. Za četiri mjeseca predizbornih aktivnosti se pokazalo da su građani u strahu izašli da glasaju, pod velikim prtiskom. Ali najbolje je da to sve zaboravi i da se u narednom periodu okrenemo onom što smo obećali", kazao je Kunovac za Novi.ba.

Kunovac je ranije kazao za Novi.ba da je kandidaturu Eseda Radeljaša smatrao katastrofalnom, te se zbog toga odlučio na utrku za četvrti mandat.

ustikolina

Podaci Centralne izborne komisije BiH

 

Ne propustite