Šantić: U toku dana ćemo se očitovati o situaciji u Stocu

Bosna i Hercegovina
Šantić: U toku dana ćemo se očitovati o situaciji u Stocu
Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine danas će, nakon izvještaja policijskih struktura, donijeti odluku o izborima u Stocu nakon što je u ovom gradu jučer prekinut izborni proces - kazao je ovo Ahmed Šantić, predsjednik Centralne izborne komisije BiH.

Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine danas će, nakon izvještaja policijskih struktura, donijeti odluku o izborima u Stocu nakon što je u ovom gradu jučer prekinut izborni proces - kazao je ovo Ahmed Šantić, predsjednik Centralne izborne komisije BiH 

Prema riječima Šantića, CIK će u saradnji sa policijskim organima i kantonalnim tužilaštvom raditi kako bi što prije bila donesena konačna odluka o izborima u Stocu.

"I dalje čekamo pravu informaciju o dešavanjima tamo. U odnosu na sinoć nemamo novih informacija. Očekujemo izvještaj od predsjednika Općinske izbrone komisije. On će pokušati sazvati kompletnu izbornu komisiju i podnijeti izvještaj o onome što se dešavalo pa da konačno donesemo odluku u vezi Stoca" - kazao je Šantić. 

Podsjećamo, izborni proces u Stocu prekinut je u poslijepodnevnim satima kada je došlo do fizičkog obračuna između određenog političkog subjekta sa predsjednikom izborne komisije. U incidentu su povrijeđene dvije osobe, birališta su zatvorena, a izborni proces je prekinut.

 

Ne propustite