Danas pretežno oblačno, pojačan promet vozila u blizini većih gradskih centara

Aktuelno
Danas pretežno oblačno, pojačan promet vozila u blizini većih gradskih centara
Danas se u Bosni i Hercegovini očekuje postupno naoblačenje sa zapada koje će uvjetovat kišu. Padavine prvo u Krajini i do sredine dana proširit će se prema istoku Bosne. U Hercegovini umjereno oblačno, poslije podne sa lokalnim pljuskovima. Vjetar slab do umjerene jačine. Ujutro jugo koje će sredinom dana promijenuti smjer na sjever i sjeverozapad. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 15 i 21, na jugu zemlje od 23 do 27 stupnjeva.

Danas se u Bosni i Hercegovini očekuje postupno naoblačenje sa zapada koje će uvjetovat kišu, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Padavine prvo u Krajini i do sredine dana proširit će se prema istoku Bosne. U Hercegovini umjereno oblačno, poslije podne sa lokalnim pljuskovima. Vjetar slab do umjerene jačine. Ujutro jugo koje će sredinom dana promijenuti smjer na sjever i sjeverozapad. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 15 i 21, na jugu zemlje od 23 do 27 stupnjeva. 

U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme. Sredinom dana se očekuje kiša. Najviša dnevna temperatura zraka oko 19 stupnjeva. 

STANJE NA PUTEVIMA

Pretežno mokar ili vlažan kolovoz karakteriše saobraćajnu situaciju u BiH, saopćeno je iz BIHAMK-a.

Pojačan je promet vozila u blizini većih gradskih centara.  Na pojedinim dionicama u kotlinama i uz riječne tokove moguća je smanjena vidljivost zbog magle.  Povećana je opasnost od odrona zemlje ili kamenja na kolovoz, pa vozače pozivamo na pojačan oprez. 

Od puteva sa aktuelnim radovima izdvajamo magistralne puteve: M-4 Simin Han-Kalesija, M-5 Ključ-Mrkonjić Grad, M-5 Busovača-Kiseljak, M-16.2 Prozor-Jablanica, M-16.4 Bugojno-Novi Travnik (Rostovo) i M-17Jablanica-Mostar.

Prema informacijama prikupljenim od Granične policije Bosne i Hercegovine, na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.  Zbog radova na području Hrvatske, na GP Orašje-Županja vozila saobraćaju usporeno u oba smijera.

 

Ne propustite