Džeko i Manolas srušili Nerazzurre na 'Olimpicu'

Fudbal
Džeko i Manolas srušili Nerazzurre na 'Olimpicu'
Roma je u derbiju sedmog kola Serie A dočekala Inter i slavila s 2:1.

Roma je u derbiju sedmog kola Serie A dočekala Inter i slavila s 2:1.

Za Vučicu nije moglo bolje početi, poveli su već u 5. minuti kada je Peres ubacio s desne strane, na loptu je natrčao Edin Džeko i s pet metara zabio za 1:0. Bio je to peti gol bh. reprezentativca ove sezone u prvenstvu. Nerazzurri su uzvratili već u 9. minuti kada je Banega sjajno opalio s 25 metara, ali stativa je bila saveznik domaćina.

U 20. minuti Džeko je dao loptu u prostor za Salaha koji se sjurio prema golu Intera, ali pucao je pokraj gola. Samo minutu kasnije nova prilika za Egipćanina, no ovog puta udarac s desetak metara brani mu Handanović. U 22. minuti opasan je na drugoj strani bio Perišić, ali Szczesny spašava domaćina. U 32. minuti nakon ubačaja s lijeve strane sam je na drugoj vratnici ostao Candreva, koji je pokušao atraktivno, međutim nije bio precizan. Florenzi je u 41. minuti bio u lijepoj prilici, ali udarac odlazi pokraj gola. Minutu kasnije odgovorio je Inter preko Candreve čiji je udarac s 11, 12 metara golman Vučice čudesnom reakcijom odbio u korner. U 43. minuti sjajno se za priliku izborio Džeko, no udarac s ruba šesnaesterca išao je ravno u Handanovića.

Nastavak je ponudio otvorenu igru s obje strane. Prvu lijepu prilliku u 53. minuti imao je Perotti, ali udarac s ruba šesnaesterca brani mu Handanović. U brzoj kontri na drugoj strani iskosa s lijeve strane pokušao je Perišić, ali Szczesny je to odbio u korner. Banega je u 57. minuti okušao udarac s 20-ak metara, bez preciznosti i opasnosti za Szczesynja. Strootman je zaprijetio glavom u 59. minuti nakon ubacivanja Salaha, međutim otišlo je iznad gola. Salah je u 61. minuti pucao s ruba šesnaesterca, no neprecizno. Perišić je u 66. pokušao iz slobodnog udarca s 20-ak metara, prebacio je živi zid, ali udarac nije išao u okvir gola. Gnoukouri je u  69. minuti natrčao na jednu odbijenu loptu u izglednoj prilici, no pucao je iznad gola.

Inter je do izjednačenja stigao u 72. minuti kada je Icardi ubacio za Banegu , koji je okrenuo čuvara i s osam, devet metara rutinirano pogodio za 1:1. No, nisu se gosti dugo veselili izjednačenju. U 76. minuti Florenzi je ubacio iz slobodnog udarca, a za 2:1 je glavom pogodio Manolas. U 87. minuti Džeko je mogao i do drugog gola na utakmici, ali odličan udarac glavom fantastičnom odbranom skinuo mu je Handanović. Tako da je ostalo 2:1 za domaće.

Ne propustite