Milorad Dodik:" Neću se ponižavati i dolaziti u Sarajevo na saslušanje"

Bosna i Hercegovina
Milorad Dodik:" Neću se ponižavati i dolaziti u Sarajevo na saslušanje"
Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio j kako bi za njega bilo ponižavajuće ići u sjedište Tužilaštva Bosne i Hercegovine koje ga je pozvalo na saslušanje, te stoga traži da tužilac koji ga istražuje dođe u Istočno Sarajevo ili Banju Luku.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je kako bi za njega bilo ponižavajuće ići u sjedište Tužilaštva Bosne i Hercegovine koje ga je pozvalo na saslušanje, te stoga traži da tužilac koji ga istražuje dođe u Istočno Sarajevo ili Banju Luku.

"Neću se ponižavati i ići u Sarajevo da me tamo slika hiljadu novinara", kazao je Dodik novinarima u Banjoj Luci, ostavljajući mogućnost da izjavu da tužiocu ili u nekom od sjedišta pravosudnih tijela na teritoriji RS ili da to učini video-vezom.

Dodao je kako se od svega pokušava napraviti medijski spektakl, uz ocjenu kako je to i razlog zbog kojeg je iz Tužilaštva BiH u ponedjeljak poslana obavijest kako je pozvan u svojstvu osumnjičenika na saslušanje zbog provedbe referenduma 25. septembra.

Tužilaštvo BiH istragu je otvorilo na temelju činjenice da su vlasti RS organizovale referendum kršeći izričitu zabranu Ustavog suda kao i sudsku odluku po kojoj je 9. januar neustavan kao dan RS.

Dodik je istakao kako se referendum ne može osporavati jer je riječ o izražavanju narodne volje.

 

izvor: jutarnji list

 

Ne propustite