Jasmin Imamović za Novi.ba: Tuzla ne smije pasti! [VIDEO]

Aktuelno
Jasmin Imamović za Novi.ba: Tuzla ne smije pasti! [VIDEO]
Jasmin Imamović, gradonačelnik Tuzle, u razgovoru za Novi.ba govori o vlastitim i poduhvatima tima sa kojim radi na stvaranju ljepše, prosperitetnije i za život kvalitetnije Tuzle.

Jasmin Imamović, gradonačelnik Tuzle, u razgovoru za Novi.ba govori o vlastitim i poduhvatima tima sa kojim radi na stvaranju ljepše, prosperitetnije i za život kvalitetnije Tuzle.

Spisak onoga što je urađeno u proteklih deceniju i pol je podugačak i preširok, no u suštini se svodi na to kako je Tuzla postala epicentar TK, nosilac pozitivnih procesa i pomaka u tom dijelu BiH, ali i primjer kako jedna šira lokalna zajednica može postati idealan kutak za život i rad.  

Podatak da je tamošnji kompleks jezera, „Panonika“, samo u prošloj godini posjetilo 450 hiljada ljudi ide u prilog svima onima koji tvrde kako je Tuzla, pod Imamovićem vlašću, doživjela istinski preporod.

Imamović govori o pokušajima privatizacijske pljačke koji su spriječeni, ali i o onome što se sprema ukoliko na scenu dođe koalicija SDA-SBB. U Tuzli se, kroz period koji dolazi, a prema planovima o razvoju grada i širenju njegovih kapaciteta govori o otvaranju 7000 radnih mjesta, itd.

No, svakako je najzanimljive čuti promišljanja tuzlanskog gradonačelnika o tome kako se sam suprotstavio protiv sedam kandidata, od kojih neki vode brutalnu kampanju, a sve kako bi Tuzlom upravljali odmetnuti centri moći iz Banovića, ili Sarajeva. U nastavku pogledajte razgovor sa Jasminom Imamovićem.

 

 

Ne propustite