Rat na zagrebačkim ulicama: Šestorka zapalila auto vozača Ubera, no policiju zbunjuje jedan detalj...

Region
Rat na zagrebačkim ulicama: Šestorka zapalila auto vozača Ubera, no policiju zbunjuje jedan detalj...
Zagrebačka policija intenzivno traga za šestoricom nepoznatih huligana koji su se maskirani fantomkama preksinoć oko 1.30 sati u divljačkom pohodu u Lučićevoj ulici nasuprot Filozofskog fakulteta okomili na zaustavljeni Citroën C4, u kojem je sjedio 36-godišnji Velikogoričanin M. G., Uberov vozač.

Zagrebačka policija intenzivno traga za šestoricom nepoznatih huligana koji su se maskirani fantomkama preksinoć oko 1.30 sati u divljačkom pohodu u Lučićevoj ulici nasuprot Filozofskog fakulteta okomili na zaustavljeni Citroën C4, u kojem je sjedio 36-godišnji Velikogoričanin M. G., Uberov vozač.

Pukom srećom mladić, zaposlen u Agro-prometu Z, a čija je tvrtka s Uberom sklopila ugovor o suradnji prije sedmicu dana, spasio se na vrijeme iz plamtećeg vozila s obzirom da su huligani, nakon što su razbili stražnje staklo vozila, u njega ubacili zapaljenu krpu, a navodno i bengalku. Također su na autu izbušili prednju gumu i otrčali u noć. Iako su vatrogasci brzo došli i spriječili još veću tragediju, jer u prtljažniku je bio spremnik plina, vatra je uništila gotovo cijelo vozilo.

Misteriozni napadači nakon iskaljivanja bijesa pobjegli su niz ulicu prema Slavonskoj aveniji, a akciju je snimilo nekoliko nadzornih kamera na okolnim zgradama za koje se istražitelji nadaju da će pomoći u otkrivanju počinitelja.

Na dispoziciji

Kako doznajemo, napadači nisu mogli znati da je mladić u vozilu dio Uber tima, tog digitalnog servisa koji godinu dana posluje po Zagrebu i u još tri hrvatska grada. Naime, iako je bio tu večer aktivan i na dispoziciji, nije imao narudžbi. Na parkiralištu se zaustavio kako bi predahnuo i proučio novolansirani program plaćanja gotovinom. No umjesto mira, napadači su mu priuštili noć iz noćne more. S Uberom poslovno surađuje od 19. rujna, baš kao i tvrtka za koju radi s još dvojicom kolega, s kojima se izmjenjuje u smjenskom radu.

Zanimljivo je da se divljački napad dogodio samo pet dana nakon što su velikogorički taksisti brutalno verbalno i fizički napali vozača Ubera u blizini zagrebačke zračne luke i tri dana nakon što su predstavnici Radio Taxi Zagreba za Jutarnji list najavili da zajedno sa kolegama iz Velike Gorice, Zadra, Dubrovnika i Splita kreću u žestoku pravnu borbu protiv Ubera.

Cilj im je, rekao nam je predsjednik udruženja Radio Taxi Zagreba Jozo Kovačević, da uz pomoć nadležnih ministarstava, Agencije za zaštitu tržišnog natjecanja i HAKOM-a natjeraju Uberove vozače da počnu plaćati licence i druge potrebne dozvole kao i ostali taksisti, ili da im se zabrani rad.

'Ogorčeni smo'

U Uberovu predstavništvu jučer se nisu htjeli upuštati u spekulacije koje kruže među taksistima, a glase da je palež nastavak prošlotjednog napada i najava borbe protiv Ubera, ali tvrde da ne isključuju i tu mogućnost.

- Ogorčila nas je informacija da je našeg partnera vozača, samostalnog poduzetnika koji pokušava zaraditi za život, rano jutros napala skupina nepoznatih nasilnika, i to na tako brutalan način. U ovom trenutku, naš fokus je prije svega usmjeren na pružanje pomoći našem partneru-vozaču, kojem ćemo osim pravne pomoći, pružiti financijsku podršku. Naš tim je u stalnom kontaktu sa žrtvom napada. Sretni smo što tijekom napada u vozilu nije bilo putnika, kao i da naš partner-vozač nije pretrpio ozbiljne tjelesne ozljede - kažu u Uberu.

Dodaju da će, kao i u slučaju prošlotjednog napada pokraj Zračne luke Franjo Tuđman, i ovaj put surađivati s policijom i relevantnim institucijama, kojima će koristiti sve informacije ne bi li se napadač što prije otkrio i sankcionirao.

Osim činjenice da se najnoviji napad dogodio samo dan nakon što je Uber uveo mogućnost plaćanja gotovinom i time dodatno pritisnuo konkurenciju, odnosno ostala taksi-udruženja, doznajemo da je nekoliko sati prije paleža kolegi-vozaču zapaljenog Citroëna navodno prijetio vozač Radio Taxi Zagreba

(Jutarnji.hr)

Ne propustite