Liga prvaka: Juventus na krilima Pjanića razbio Dinamo, remi Dortmunda i Reala

Fudbal
Liga prvaka: Juventus na krilima Pjanića razbio Dinamo, remi Dortmunda i Reala
Završeno je prvih osam utakmica drugog kola Lige prvaka.

Završeno je prvih osam utakmica drugog kola Lige prvaka.

U grupi E smo vidjeli dva slična meča u kojem su gosti bili pod imperativom pobjede.Tottenham je rezultatom 1:0 slavio na gostovanju kod CSKA Moskve, te tako došao do prvih bodova. Jedini pogodak na utakmici je postigao preporođeni Heung-Min Son kojem je ovo peti pogodak u četiri posljednje utakmice.

U posljednjim sekundama Monaco je izborio važan bod na svom terenu protiv Bayera iz Leverkusena. Gosti su vodili golom Chicharita sve do 94. minute, kada je Kamil Glik poravnao za prvo mjesto Monaca.

U grupi F je viđen najveći derbi večeri, gdje su Dortmund i Real odigrali sjajan meč sa četiri pogotka, te je završeno rezultatom 2:2. Real može biti nezadovoljan jer je dva puta imao prednost koje su mu donijeli Ronaldo nakon sjajne asistencije Garetha Balea, i Raphael Varane, ali su Pierre-Emerick Aubameyang i Andre Schurrle dva puta poravnavali vodstvo, te je tako i završen meč.

U drugom meču grupe Sporting je u Lisabonu i više nego rutinski slavio protiv Legije iz Varšave, te tako napravio veliki korak u ovoj grupi. Završeno je rezultatom 2:0, a golove su postigli Bryan Ruiz i Bas Dost.

U grupi G šampion Engleske Leicester ima sve osvojene bodove. Nakon premijerne pobjede nad Club Bruggom, 'Lisice' su danas slavile i protiv Porta i tako, već sada, napravile krucijalan korak ka osmini finala. Jedini pogodak je postigao fudbaler koji je ime stekao igrajući protiv Porta i ostalih portugalskih ekipa Islam Slimani.

U drugom meču grupe Kopenhagen je razbio pomenutog prvaka Belgije rezultatom 4:0. Danski klub ima četiri boda i blizu je proljeća u evropskim takmičenjima.

I konačno, u grupi H je Juventus sa pola snage razbio Dinama u Zagrebu, a mnogo je prikazao naš Miralem Pjanić koji je postigao pogodak u 24. minuti, da bi pet minuta kasnije magičnom asistencijom namjestio pogodak Gonzalu Higuainu. Zbog povrede, naš reprezentativac je morao napustiti igru na poluvremenu, jer trener Massimiliano Allegri nije ništa htio riskirati. Do kraja su Paolo Dybala i Dani Alves ovjerili pobjedu gostima.

Sevilla je do prve pobjede ove sezone došla na svom Ramon Sanchez Pizjuanu minimalnim rezultatom 1:0 protiv Lyona. Jedini pogodak na utakmici je postigao novajlija Wissam Ben Yedder glavom na asistenciju Luciana Vietta u 53. minuti.

Ne propustite