Vidio je blijedo, mršavo lice na prozoru komšijske kuće: Ono što je policija otkrila (VIDEO)

Šokantno!
Vidio je blijedo, mršavo lice na prozoru komšijske kuće: Ono što je policija otkrila (VIDEO)
Policajac je pokucao na vrata. Nije ni sanjao da ga čeka užasan prizor.

Kada je policajac Mark Holste iz američke države Florida odgovorio na poziv tog 13. jula 2005. godine, nije shvatio da bi to mogao biti trenutak koji će promijeniti nečiji život.

Prema iskazu komšije, neko je tri godine živio u komšijskoj kući, ali nikada nije bilo naznaka da tu živi neko dijete. Kada je vidio mršavo, blijedo, žućkasto lice kraj prozora, on je pozvao organe reda.

Policajac je pokucao na vrata. Nije ni sanjao da ga čeka užasan prizor. Bubašvabe posvuda, životinjski izmet, sažvakana hrana, paučina i smeće bili su rasuti širom kuće.

Usred sveg krša sjedila je Danijela (6). Na sebi je imala samo prljavu pelenu. Policajac je rekao:

- Kada sam ušao, njene oči su se raširile. Otvorila je usta i počela da puzi postrance, kao rak, u ćošak, savila koljena ispod brade i omotala ruke oko njih. Onda je počela da pušta životinjske zvuke.

Djevojčica je odmah poslata u bolnicu. Majka ju je tako loše tretirala da je i dalje pričala kao šestomjesečna beba, uprkos tome što je imala 6 godina. Njen mozak je bio nerazvijen. Umirala je od gladi.


Majka je pritvorena na 26 sati, a kasnije je osuđena na dvije godine kućnog pritvora i tri godine uslovne kazne.

Konačno, pred svoj osmi rođendan, Danijelu je usvojila hraniteljska porodica. Psihološke rane bile su ozbiljne i njen život nije bio lak. Kako je rekao njen usvojeni otac:

- Ima šest ili sedam napada dnevno. I vrlo je obuzeta hranom. Često jede sve do povraćanja,prenosi srbijadanas.com.

Danijela sada ima 15 godina i bolje joj je. Vrlo je bliska sa ocem. I dalje, zbog zlostavljanja njen mozak je na nivou djeteta od dvije godine.

Ne propustite