Korisnici centralnog grijanja od sutra mogu očekivati tople radijatore

Aktuelno
Korisnici centralnog grijanja od sutra mogu očekivati tople radijatore
S obzirom da je prethodna dva dana prosječna dnevna temperatura vanjskog zraka ispod 12 stepeni celzijusa KJKP «Toplane - Sarajevo» d.o.o. obavještavaju korisnike usluge centralnog grijanja da će sistem centralnog zagrijavanja u Sarajevu shodno Uredbi o opštim ulovima za proizvodnju, isporuku i korištenje toplotne energije biti u pogonskoj funkciji od 28.09.2016.godine.

"S obzirom da je  prethodna dva dana prosječna dnevna temperatura vanjskog zraka ispod 12 stepeni celzijusa KJKP «Toplane -  Sarajevo» d.o.o. obavještavaju korisnike usluge centralnog grijanja da će sistem centralnog zagrijavanja u Sarajevu shodno Uredbi o opštim ulovima za proizvodnju, isporuku i korištenje toplotne energije biti u pogonskoj funkciji od 28.09.2016.godine", saopćeno je iz Toplana. 

Najavljeno je da će dnevni režim zagrijavanja objekata biti usklađen sa kretanjem temperature vanjskog zraka tokom dana.

"Mi smo pogonski spremni već od 20. septembra. Uradili smo funkcionalne probe, a čekali smo da završi interni sastanak kako bi se očitovali o tome da li će sistem centralnog grijanja u Sarajevu biti u pogonskoj funkciji", kazao je za Novi.ba portparol KJKP «Toplane -  Sarajevo» Ženja Ljubuškić

Ne propustite