Uhapšenima u akciji "Bosna" produžen pritvor

Aktuelno
Uhapšenima u akciji "Bosna" produžen pritvor
Uhapšenima u akciji "Bosna" produžen je pritvor za dva mjeseca, tačnije do 26. novembra ili do nove odluke Općinskog suda Sarajevo, potvrđeno je za Klix.ba u Tužilaštvu Kantona Sarajevo.

Uhapšenima u akciji "Bosna" - Esedu Džananoviću, Safetu Bibiću, Nedžadu Traki i Ramizu Karavdiću - produžen je pritvor za dva mjeseca, tačnije do 26. novembra ili do nove odluke Općinskog suda Sarajevo. Ta informacija potvrđena nam je u Tužilaštvu Kantona Sarajevo.

Uhapšene osobe su osumnjičene da su počinile krivična djela udruživanja radi činjenja krivičnih djela, primanja dara ili drugih oblika koristi i primanja nagrade ili drugih oblika koristi za trgovinu utjecajem. 

Sumnjiči ih se da su organizirali grupu te koristeći svoj utjecaj zapošljavali osobe u javna preduzeća i zdravstvene i visokoškolske ustanove u Federaciji BiH tako što su zahtijevali i primali novac ili druge oblike koristi.

Podsjećamo, produženje pritvora se odnosi na direktora za distribuciju Elektroprivrede BiH Eseda Džananovića, glavnog tehničara Klinike za bolesti uha, grla i nosa na KCUS-u Safeta Bibića, Nedžada Traku i njegovog oca Senada Traku te Ramiza Karavdića. 

Shodno određenim medijskim navodima da se navedena istraga proširila, te da je pod istragom i generalni sekretar SDA Amir Zukić, iz Tužilaštva Kantona Sarajevo su nam kazali da to ne mogu komentirati, te da takvi navodi samo mogu ugroziti istragu.

Ne propustite