Mobiteli kao novo oružje terorista

Svijet
Mobiteli kao novo oružje terorista
Za bombaške napade u New Yorku i New Jerseyju koji su povrijedili desetke ljudi, bez smrtnih slučajeva, osumnjičen je Ahmad Khan Rahami (28). On je, prema prvim podacima, koristio mobitel kako bi detonirao bombe što bi trebalo zabrinuti sigurnosne službe jer nije teško pretvoriti mobitel u improvizirani detonator.

Za bombaške napade u New Yorku i New Jerseyju koji su povrijedili desetke ljudi, bez smrtnih slučajeva, osumnjičen je Ahmad Khan Rahami (28).

On je, prema prvim podacima, koristio mobitel kako bi detonirao bombe što bi trebalo zabrinuti sigurnosne službe jer nije teško pretvoriti mobitel u improvizirani detonator.

Međutim, rješenja zapravo nema jer su mobiteli dostupni svima, a uz manje prepravke mogu postati moćna i opasna naprava.

Tako jedino rješenje preostaje onemogućiti mobilni signal, što na velikom području poput kvarta u New Yorku može biti jako opasno i potencijalno imati veće štetne posljedice. 

Na kraju se dolazi do zaključka, nažalost, da trenutno ne postoji savršeno rješenje koje će spriječiti terorističke napade bez ugrožavanja života civila. 

Ne propustite