Ovo je definitivni kraj: Tyson Fury više nikada neće kročiti u ring!

Boks
Ovo je definitivni kraj: Tyson Fury više nikada neće kročiti u ring!
Poznati britanski promoter boksa Eddie Hearn tvrdi kako je došao kraj za šampiona Tysona Furyja.

Poznati britanski promoter boksa Eddie Hearn tvrdi kako je došao kraj za šampiona Tysona Furyja.

Naime, prema njegovim tvrdnjama Furyju će uskoro oduzeti svjetske titule i on će se u budućnosti umjesto u ringu boriti u sudnici.

Hearnove izjave nastavak su misteriozne priče o revanšu Vladimira Klička i Furyja, koji je britanski borac jučer odgodio po drugi put.

Organizatori su izgubili strpljenje jer gube ogroman novac, a izgleda da će to sve naplatiti od samog Furyja, tvrdi Hearn.

28-godišnji Fury u novembru prošle godine iznenađujuće je pobijedio ukrajinskog prvaka jednoglasnom sudijskom odlukom i tako osvojio titulu prvaka svijeta u teškoj kategoriji.

"Psihički problemi su osjetljivo pitanje, ali ovo je biznis. Sigurno je da Furyja zbog svega čeka duga pravna bitka poslije koje će mu oduzeti titule, a on će objaviti da završava s boksom. Organizacije su dobile dovoljno materijala, ova kategorija je važan dio njihovog posla, a još ništa nisu zaradili ove godine", pojasnio je Hearn.

Fury je u međuvremenu optužen da je koristio doping, a prijeti mu suspenzija ako se dokaže da je koristio nedozvoljena sredstva.

"Kako je moguće da pobijediš Klička, a onda ovako upropastiš cijelu stvar? Njegov tim je odgovoran. Svima je u svijetu boksa jasno da se revanš između Klička i Furyja nikada neće dogoditi, jer je Furyju došao kraj. Neki ljudi ne mogu izdržati pritisak i moguće je da on vjeruje da nikada više neće biti svjetski šampion", rekao je Hearn.

Fury je prvak u verzijama WBA, WBO i IBO, a oduzeta mu je titula u verziji IBF.

Ne propustite