Talgo vozovi na bh. prugama: Modernije i udobnije putovanje [VIDEO]

Bosna i Hercegovina
Talgo vozovi na bh. prugama: Modernije i udobnije putovanje [VIDEO]
Željeznice FBiH su danas, zvanično pustili u željeznički putnički saobraćaj Talgo garniture. Nakon uspješno izvršenih priprema i obavljenih testnih vožnji, voz će, za sada, saobraćati po redu vožnje 714/715 na relaciji Sarajevo-Doboj.

Željeznice FBiH su danas, zvanično pustili u željeznički putnički saobraćaj Talgo garniture. Nakon uspješno izvršenih priprema i obavljenih testnih vožnji, voz će, za sada, saobraćati po redu vožnje 714/715 na relaciji Sarajevo-Doboj. 

Njegova najvažnija funkcija je da povezuje cijelu Bosnu i Hercegovinu, brzo, sigurno i efikasno. 

„BH voz“  će iz Sarajeva polaziti u 16,28 sati, a dolazak u Doboj bit će u 19,35 sati, dok je polazak voza iz Doboja u 03,49 sati, a dolazak u Sarajevo u 06,53 sati. Cijene karata će ostati iste, te će putnici do Doboja plaćati standardnu cijenu karte, odnosno 21 KM, s tim da se dodatno plaća rezervacija 3KM. 

Stanice na kojima će voz primati putnike su Sarajevo, Visoko, Kakanj, Zenica, Žepče, Zavidovići, Maglaj i Doboj. Kapacitet „BH voza“ je 237 sjedišta (200 sjedišta II razreda, 36 sjedišta I razreda i jedno sjedište za invalide). Riječ je o savremenim, brzim nagibnim vozovima koji putnicima pružaju izuzetan komfor, pristup internetu i ostale pogodnosti po uzoru na najsavremenije evropske vozove. 

U toku su pregovori sa Hrvatskim željeznicama da se „BH voz“ uvede i na međunarodnoj liniji Sarajevo-Zagreb i  to stupanjem na snagu novog reda vožnje za 2016/2017. godinu u decembru ove godine, te i ponovno uspostavljanje željezničkog saobraćaja na relaciji Sarajevo-Ploče. 

Da li su putnici zadovoljni trenutnim stanjem i uslugama željezničke stanice u Sarajevu? 

Hoće li Talgo vozovi olakšati putovanje?

Pogledajte video.. 

 

Ne propustite