Bordo tim odolio na Pecari s igračem manje, Plavi tijesno nadigrali novajliju

Fudbal
Bordo tim odolio na Pecari s igračem manje, Plavi tijesno nadigrali novajliju
Široki Brijeg i Sarajevo odigrali su veliki derbi na Pecari koji je završio bez pobjednika 2:2.

Široki Brijeg i Sarajevo odigrali su veliki derbi na Pecari koji je završio bez pobjednika 2:2. Već u 2. minuti nakon kornera Krstanović je visoko skočio, a lopta je došla do Pandže koji je iz blizine glavom pogodio mrežu Pavlovića za rano vodstvo domaćina. Samo nekoliko minuta nakon toga na drugoj strani pokušao je Mihojević iz daljine, ali šutirao je pored gola. 

Ćetković je u 14. minuti odlično proigrao Hebibovića koji je iz blizine lijevom nogom pucao ravno u Solda. U 20. minuti Sarajevo je izjednačilo. Nakon prekida Novaković je ostao sam na petercu čiji je prvi udarac glavom odbranio Soldo, ali stoper Sarajeva je iz drugog pokušaja na odbijenu loptu bio prisebniji za 1:1 na Pecari. 

Sarajevo je u 25. minuti ostalo s igračem manje nakon što je isključen Balić koji je kao posljednji igrač obrane srušio Krstanovića. No, nije to pokolebalo goste koji su u 38. minuti uspjeli i povesti. Katastrofalnu grešku je napravila obrana Širokog Brijega, a Crnkiću nije bilo teško da pogodi za 1:2 i zasluženo vodstvo Sarajeva na poluvremenu za oduševljenje Hordi zla. 

U 55. minuti Wagner je sjajno spustio loptu glavom za Menala, koji je pogodio mrežu Sarajeva za izjednačenje rezultata. Wagner je u 69. minuti na odlično dodavanje Barabana odlično potegao, ali lopta je otišla pored gola. Rezultat se do kraja susreta nije mijenjao, te je bordo tim osvojio veliki bod s igračem manje. Tako je nastavljena serija Mehmeda Janjoša, koji na klupi tima s Koševa još nema poraza.

Željezničar je na Grbavici savladao Metalleghe 2:1. Stevenović je već u 10. minuti izborio penal za Plave, a siguran realizator najstrožije kazne bio je Ivan Lendrić. 

Mogli su Plavi u 27. minuti i udvostručiti prednost na Grbavici, ali je Lendrićev udarac s nekih 15-ak metara Fejzić odlično odbranio. U 41. minuti Željezničar je povećao vodstvo. Stevanović je lijepo uposlio Križmana, a ovaj se odlično namjestio i opalio iskosa s lijeve strane te zabio za 2:0. 

U 58. minuti sjajan udarac Radinovića s nekih 25 metara, ali Fejzić je ponovo odlično odbranio. Gosti su uspjeli zabiti u 75. minuti kada je Smiljanić pogodio mrežu Željezničara. 

Željezničar je u 84. minuti dobio slobodni udarac na samom rubu šesnaesterca, nakon prekršaja nad Stevanovićem. Isti je igrač i izveo slobodnjak iz kojeg je uzdmao prečku, te je ostalo 2:1.

Zrinjski je i dalje lider s 23 boda, a slijede Radnik s 18 i Sarajevo sa 17 bodova.

Željezničar dijeli četvrdo mjesto sa četiri tima koja su sakupila po 15 bodova.

Ne propustite