Kako da postanete najpopularnija djevojka u školi

Praktična žena
Kako da postanete najpopularnija djevojka u školi
Već ste krenuli u srednju školu i ništa novo se ne dešava u vašem životu? Sve je tako monotono i isto. Svaki dan vam je jednoličan, predavanja, domaći, učenje - mučenje, spavanje i opet sve iznova - isto.

Već ste krenuli u srednju školu i ništa novo se ne dešava u vašem životu? Sve je tako monotono i isto. Svaki dan vam je jednoličan, predavanja, domaći, učenje - mučenje, spavanje i opet sve iznova - isto. 

Niste mogli a da ne primjetite grupu djevojčica, u vašoj školi, koja ima " baš sve". One su one posebne. Njima je život naklonjen, zar ne? Uvijek na odmoru kada prolaze hodnikom, svi se okreću za njima, neki ih žele, neki im se dive a neki su ljubomorni na njih. Ali one to ne primjećuju jer su suviše preokupirane sobom da bi gledale druge. Svakim danom su drugačije obučene. Njihova kosa je savršena - skoro sve imaju Keratin tretman i najnoviju tehniku Balejaža, njihova šminka perfektna, haljine koje nose su baš one koje nose Bjonse i Rita Ora u svojim spotovima. Izgledaju kao prave Dive sa velikim "D". One čizmice koje ima baš ta Ana iz grupe "savršenih djevojaka " su Bogom dane - uske, duboke, oker sa visokom štiklom i velikom platformom. Pomislite da je to sve tako lijepo, ali o tome vi možete da sanjate jer vama tata nije poput Aninog koji je direktor firme, pa može da joj kupuje najskuplje stvari i ispunjava joj muzičke želje. Vaši roditelji su administrativni radnici sa sasvim prosječnim platama od kojih izdržavaju vas i vašeg brata. A i da imaju da vam priušte takve čizmice, znate i sama da bi mama branila da ih nosite u školu.

Nekada pomislite da ste rođeni u pogrešno vrijeme i da je najbolje da se uvučete u neku mišiju rupu i da iz nje ne izlazite mjesecima...ma godinama. Pitate se kada ćete odrasti i postati svoj na svome i kada vas takve stvari neće doticati?

Nekada možda treba samo da shvatite stvari iz drugačijeg ugla. OK. racionalizujete i sami znate da ti nemate 1000 maraka za Keratin tretman i da će roditelji reći da trebaju i vama i bratu nove patike. 


Međutim nije sve tako crno. Uvijek možete da pitate sestru ili drugaricu koja je frizer da vas posavjetuje. Zapravo zbog čega biste bili ista kao Ana. Ako ste svjetliji uvijek možete otići za nijansu ili dvije u još svjetliju boju. Isto važi i za tamnije djevojke - uvijek možete promjeniti i osvježiti boju novim farbama za kosu koje ne sadrže amonijak i štetne hemikalije. Svježa i lijepa boja, lijepi tonovi uvijek će ljepše izgledati na kosi od tehnike Balejaža. Za to ne treba puno novca a dobrih preparata zaista ima u prodaji, samo se treba dobro raspitati.

 

Druga stavka je garderoba. Toliko dobrih i povoljnih stvari ima u šoping centru, da neke totalno moderne majice koštaju od 20 maraka. Uvijek uz njih možete da obučete farmerke i  jaknu koja će vam se uz sve slagati. A što se tiče uskih čizama koje nosi Ana iz škole, savjet  je da forsirate roditelje da vam  za rođendan kupe baš takve,samo druge boje i da ih ubjedite da ih petkom nosite u školu. Ove ostale dane možete nadomjestiti obućom raznih modernih dezena i modela, koja je praktična i koja se uz sve kombinuje.


Kada to sve sredite, vrijeme je da gradite samopuzdanje, a evo i nekoliko savjeta za to:

- počnite da obraćate pažnju na svoje držanje i hodajte pravo 

- počnite da se ponašate kao zvijezda, ali ne pretjerano ( ponašajte se zagonetno, malo uobraženo i smijte se stalno jer osmijeh privlači ljude),

- počnite da se družite sa najvećim facama u školi ( pokušajte da sa njima nađete zajedničke teme i interesovanja, pozovite ih na sok ili u bioskop),

- na odmoru priđite svojoj simpatiji i poljubite je pred svima ( ovo je za one koje imaju smjelosti),

- počnite da kulirate one koji vas nerviraju - na taj način ćete ih se brzo otarasiti, brže nego što mislite,

- naočare uvijek možete zamjeniti kontaktnim sočivima, 

- šminka diskretna, blaga i uredna uvijek ostavlja dobar utisak o vama, već je vrijeme da krenete da je koristite; maskara, blaga sjenka, blag puder, rumenilo i sjaj u boji su uvijek dobar izbor svake tinejdžerke, 

- sređujte nokte, imate paletu modernih i trajnih lakova, a ni gel nije skup i izgleda lijepo i uredno

Sretno!

Ne propustite