Državni tužilac Crne Gore: Nije mafija jača od države!

Region
Državni tužilac Crne Gore: Nije mafija jača od države!
Crnogorski državni tužitelj Ivica Stanković ocijenio je poslije posljednjih mafijaških likvidacija u Crnoj Gori da je sigurnosni sustav narušen, ali da to ne znači da je mafija jača od države.

Crnogorski državni tužilac Ivica Stanković ocijenio je poslije posljednjih mafijaških likvidacija u Crnoj Gori da je sigurnosni sistem narušen, ali da to ne znači da je mafija jača od države.

Stanković je u intervjuu za današnju Pobjedu, a poslije niza mafijaških obračuna i likvidacija u posljednje vrijeme, poručio da "slabe karike unutar sustava, bilo da su u tužiteljstvu, policiji ili na nekoj trećoj adresi, moraju biti identificirane".

"Je li je mafija jača od određenih pojedinaca unutar sustava, to je posebno pitanje i krajnje je vrijeme da se preuzme odgovornost za činjenje i ne činjenje. Vrijeme je da se konačno identificiraju slabe karike sustava, gdje god one bile, u tužiteljstvu, policiji ili na nekoj trećoj adresi", poručio je vrhovni državni tužitelj.

Ubistvo zatvorenika snajperom diglo je Crnu Goru na noge. Kotor je posljednjih par godina mjesto obračuna sukobljenih narko klanova, u kojima je ubijeno više ljudi. Mafijaški obračuni su intenzivirani u posljednja dva mjeseca, a samo početkom rujna su u Kotoru bombom ubijena dvojica mladića, od kojih je jedan, kako se sumnja, pripadao jednom od zaraćenih klanova.

Posljednje ubojstvo, u četvrtak navečer u zatvoru u Podgorici, kada je snajperom u poluotvorenom odjelu ubijen zatvorenik Dalibor Đurić, koji je po policijskim evidencijama također pripadao jednom od zaraćenih klanova, istražni organi pripisuju mafijaškim obračunima.

Nakon posljednjeg bombaškog napada, u Kotoru je uhićeno devet osoba, a među njima i zamjenik komandira kotorske policije. 

Tužitelj Stanković je priopćio da istražni organi "intenzivno provjeravaju sve slučajeve u kojima dolazi do zloupotrebe službenog položaja" i poručio da "ne može da prođe nekažnjeno nijedan službenik, u kojoj god instituciji da radi, ako na bilo koji način pokušava pomoći počiniteljima kaznenih djela ".

(Novi.ba/Beta)

Ne propustite