SJEVERNA KOREJA PRIJETI: SAD će se suočiti sa nezamislivim posljedicama

Svijet
SJEVERNA KOREJA PRIJETI: SAD će se suočiti sa nezamislivim posljedicama
Ministar vanjskih poslova Sjeverne Koreje Ri Jong Ho upozorio je SAD, na zasjedanju Generalne skupštine UN, da ne šalju svoje bombardere da nadleću liniju razgraničenja na Korejskom poluostrvu, inače će se suočiti sa "posljedicama ogromnih razmjera kakve se ne mogu ni zamisliti".

Ministar vanjskih poslova Sjeverne Koreje Ri Jong Ho upozorio je SAD, na zasjedanju Generalne skupštine UN, da ne šalju svoje bombardere da nadleću liniju razgraničenja na Korejskom poluostrvu, inače će se suočiti sa "posljedicama ogromnih razmjera kakve se ne mogu ni zamisliti".

Ri je rekao i da je odluka njegove zemlje da ojača svoje nuklearne oružane sposobnosti uprkos osudi UN "ispravna mjera samoodbrane" i da Pjongjang neće odustati od politike odvraćanja u trenutku kada mu prijete nuklearno naoružane zemlje, javlja Rojters.

Dva američka supersonična bombaredera su preletjela iznad Južne Koreje, od kojih je jedan sletjeo u vazdušnu bazu na 40 kilometara južno od prijestonice Seula, javila je britanska agencija pozivajući se na izjavu svjedoka. To je bio drugi takav let supersoničnih bombardera SAD od nuklearne probe koju je Sjeverna Koreja izvela 9. septembra.

(Agencije)

 

Ne propustite