Oglasila se Bosanka koju krive za razvod Brada Pitta i Angeline - prilično je bijesna! (FOTO)

Show
Oglasila se Bosanka koju krive za razvod Brada Pitta i Angeline - prilično je bijesna! (FOTO)
Ona je veoma moćna žena.

 

Arminku Helić (48), Engleskinju bosanskog porijekla, koja je usput i članica Gornjeg doma lordova Velike Britanije, naveli su kao glavnog krivca za razvod Brada Pitta i Angeline Jolie. Helićevoj se uopšte nije svidjelo kako su britanski mediji, koji su prvi javili ovu vijest, izvještavali o tome, pa je na svoj način osudila njihovo pisanje:

Ona je na svom Tviter nalogu objavila ovaj post, citat Pape Franje koji kaže: "Novinarstvo bazirano na traču i lažima je vrsta terorizma". Helićeva očigledno smatra da su joj napisi o uticaju na Angelinu Jolie nanijeli štetu i prilično je bijesna zbog toga.  

Inače, Helićeva je veoma moćna žena, koja je izbjegla iz Bosne i Hercegovine u vrijeme ratnih dešavanja 90-ih godina, a angažovana je u britanskoj Konzertvativnoj stranci od 1999. Prije dvije godine je dobila titulu engleske baronese od bivšeg premijera Engleske Džejmsa Kamerona i smatraju je jednim od najuticajnijih bosanskih lobista. Njen uticaj na Angelinu Jolie je nesporan. Glumica je izjavila da je ona njen mentor i nevjerovatna žena. Upućeni tvrde da je Helićeva najviše uticala na glumicu da snimi i kontroverzni film "U zemlji krvi i meda", o ratu u Bosni. U tom filmu, Srbi su prikazani u veoma lošem svjetlu, a film, koji govori o ljubavi Srbina i muslimanke, naišao je na osudu i među Bosancima muslimanske vjeroispovijesti, jer je suviše nerealan.  

 

(srbijadanas.com)

Ne propustite