Primera: Deportivo osramoćen od novajlije u La Coruni, prva pobjeda Espanyola

Fudbal
Primera: Deportivo osramoćen od novajlije  u La Coruni, prva pobjeda Espanyola
Odigrana su prva dva današnja meča Primera lige u kojima su gosti odnijeli svih šest bodova u opticaju.

Odigrana su prva dva današnja meča Primera lige u kojima su gosti odnijeli svih šest bodova u opticaju.

Neočekivano je novi prvoligaš i debitant Leganes slavio na gostovanju kod slavnog Deportiva iz La Corune. Posebno pobjeda dobija na težini zbog toga što je stigla nakon preokreta u gostima, pa tako Leganes pokazuje svima da nisu slučajno u Primeri. 

U 31. minuti susreta Kostarikanac Celso Borges je doveo Deportivo u vodstvo, ali je na samom startu drugog poluvremena Leganes u potpunosti okrenuo rezultat golovima Luciana i Gabriela, te tako došao do novih bodova u debitantskoj sezoni, pa su sada već na kontu od 7, što je dva više u odnosu na njihovog današnjeg, mnogo slavnijeg, rivala.

Istim rezultatom je Espanyol došao do pobjede nad Osasunom u gostima, što je za Katalonce prva pobjeda u ovoj sezoni. Leo Baptistao je doveo Espanyol u vodstvo u 42. minuti i tako krunisao odličnu igru svog tima. Ipak, trenutak dekoncentracije gostiju je u 68. minuti iskoristio Sergio Leon, no neriješen rezultat je bio na snazi svega 4 minute, pošto je Gerard Moreno gostima ovjerio sva tri boda. Potencijalni bh. reprezentativac Kenan Kodro je u igru ušao u posljednjim trenucima utakmice.

Ne propustite