Šta Katalonka misli o Barci i Messiju?

Aktuelno
Šta Katalonka misli o Barci i Messiju?
Za sve katalonce Barca ima posebno mjesto u srcu, za vrijeme Frankove diktature Camp Nou bio je jedno od rijetkih mjesta gdje se mogao pričati katalonski jezik i gdje se javno moglo reći svoje mišljenje.

Za sve katalonce Barca ima posebno mjesto u srcu, za vrijeme Frankove diktature Camp Nou bio je jedno od rijetkih mjesta gdje se mogao pričati katalonski jezik i gdje se javno moglo reći svoje mišljenje. Tako da i oni koji baš ne prate fudbal rezultate Barce doživljavaju emotivno. Sezona i nije počela baš najbolje jer smo ne planirano izgubili bodove protiv Alavesa, a nakon kiksa Real Madrida imali smo priliku da im se približimo na tabeli. Igrali smo protiv njihovih gradskih rivala, Atletiko Madrida i na našu žalost nismo pobijedili, bilo je neriješeno.

Utakmica je bila važna za obje ekipe i ništa novo nije se u taktičkom smislu nije moglo vidjeti. Barca je imala više loptu kod sebe i bezbroj dodavanja dok je Atletiko igrao pretpostavljam svoju klasičnu igru, tvrdo i bez puno rizika. Čekali su da se desi neka greška u igri Barce. Pred kraj prvog poluvremena, u 41. minuti Ivan Rakitić postigao je gol, loptu mu je asisitrao Iniesta i u tim trenutcima se činilo da idemo u dobrom pravcu.

Drugo poluvrijeme, stil igre ostao je isti i sa jedne i sa druge strane, sve do šokantnog trenutka kada je u 59. minuti povredu doživio Leo Messi. 

Messi je za Barcu ono što je Barca za Kataloniju. On je vremenom postao simbol kluba i kada nije tu ostali igrači nekako izgledaju nesigurnije, mislim da je to veliki pshički hendikep ostalih igrača. Zbog povrede je zamjenjen, a mi smo gol primili jednu minutu kasnije. Correa je iskoristio gresku Mascherana u odbrani i postigao gol. Dva šoka u dvije minute.

Do kraja utakmice se nije moglo vidjeti ništa zanimljivo. Pet žutih kartona za preostalih dvadesetak minuta igre je sve što su nam igrači obje ekipe do kraja utakmice ponudili.
Svi se nadamo da će se Messi što prije oporaviti i nastaviti da vodi ekipu, a nama ostaje da navijamo i čekamo naredni loš rezultat Real Madrida kako bi ih prestigli na tabeli.


Riječ za danas povreda = lesión

Ne propustite