Ovdje granata, ovdje kalašnjikov

Aktuelno
Ovdje granata, ovdje kalašnjikov
U BiH svaki peti građanin posjeduje oružje, a stotine hiljada građana su u nelegalnom posjedu nekog vida naoružanja. Policijske agencije mjesečno oduzimaju desetine pušaka, pištolja ili bombi, ali u mnogim domaćinstvima i dalje se krije ilegalno naoružanje, što dovodi do teških nesreća.¸

U BiH svaki peti građanin posjeduje oružje, a stotine hiljada građana su u nelegalnom posjedu nekog vida naoružanja. Policijske agencije mjesečno oduzimaju desetine pušaka, pištolja ili bombi, ali u mnogim domaćinstvima i dalje se krije ilegalno naoružanje, što dovodi do teških nesreća.

Prilikom iskopavanja i radova na rekonstrukciji platoa Skenderija pronađen je minobacački projektil 120 mm velike razorne moći. Ovu napravu uspješno su otklonili pripadnici federalne Civilne zaštite i sarajevske policije. U Sarajevu je nedavno pronađena i aviobomba na kružnom toku u naselju Buća Potoku, potom na parkingu na Alipašinom Polju, tokom izgradnje zgrade na Dolac-Malti, kao i prilikom polaganja kabla u Bosanskoj Otoci. Ipak, treba reći da NUS predstavlja veliku opasnost za građane cijele BiH. 

Vratimo se nekoliko godina unazad. Koliko naoružanja je pronađeno u BiH?

Pogledajte listu.

 

Ne propustite