NIJE IMAO LOŠU NAMJERU

Crnkić i Repuh obrazložili sinoćnja dešavanja, prvotimac Sarajeva se izvinjava navijačima

Objavljeno:22.09.2016 - 16:08
A A A Times Arial

Strijelac drugog gola na jučerašnjoj utakmici 1/16 finala Kupa Bosne i Hercegovine, Nermin Crnkić, pojasnio je šta se dogodilo nakon što je postigao svoj prvijenac u dresu Sarajeva.

Naime, Crnkić je proslavio pogodak na, za njega karakterističan način, a trčavši prema istočnoj tribini, došlo je do negodovanja navijača. Crnkić se izvinio svima, koji su se našli uvrijeđeni njegovim gestom.

"Izvinjavam se navijačima, koji su se osjećali uvrijeđeni mojom reakcijom nakon postignutog gola. Jednostavno, to je moj način proslavljanja gola i nisam imao nikakvu namjeru da nekoga uvrijedim. Sretan sam zbog prvijenca u dresu Sarajeva i nadam se da ću svojim radom i dobrim igrama donijeti radost navijačima", rekao je Nermin Crnkić.

Nakon analize događaja i obavljenih razgovora, Senad Repuh, ispred stručnog štaba, osvrnuo se na pomenutu situaciju.

“Jutro je pametnije od noći. I mi smo, duboko u noć razmišljali o tom njegovom nesmotrenom gestu, koji možemo pripisati njegovoj mladosti. S naše pozicije je izgledalo isto tako ružno, ali nakon pogledanih snimaka, gdje je on ranije igrao vidjeli smo da je to ustvari način njegovog radovanja. Čak sam i putem društvenih mreža dobio i neke poruke od navijača, koji su bili tu na 'Istoku' i koji su njemu sugerisali u toj poziciji da šutira prema golu i on je učinio upravo ono što smo svi željeli i na svu našu sreću i sreću 'Istoka' postigao je taj gol i on je tom gestikulacijom želio pokazati da je poslušao publiku, da ih čuje i da se raduje zajedno s njima. Nažalost, jedan dio publike je to shvatio kao provokaciju. I ja se ispred stručnog štaba izvinjavam. On jeste predat na disciplinsku komisiju u FK Sarajevo i odlučit će se o njegovim sankcijama, mada je, mislim, to sve došlo iz prevelike želje i da nije imalo negativan smisao”, kazao je Repuh, okončavši ovaj slučaj.