Vjerujete li i vi u ove mitove o spavanju?

Praktična žena
Vjerujete li i vi u ove mitove o spavanju?
Kvalitetan san važan je koliko za zdravlje, toliko i za ljepotu. No, ne polazi nam uvijek za rukom da se budimo odmorni i svježi. Ako u potrazi za savjetima za kvalitetniji san naiđeš na određene zbunjujuće prijedloge, imaj na umu da je možda riječ o mitovima. Britanski časopis Glamour izdvojio je nekoliko čestih mitova o spavanju.

Kvalitetan san važan je koliko za zdravlje, toliko i za ljepotu. No, ne polazi nam uvijek za rukom da se budimo odmorni i svježi. Ako u potrazi za savjetima za kvalitetniji san naiđeš na određene zbunjujuće prijedloge, imaj na umu da je možda riječ o mitovima.
Britanski časopis Glamour izdvojio je nekoliko čestih mitova o spavanju.

Čovjeku je potrebno osam sati sna 
Iako često možete čuti kako nam je potrebno osam sati sna da bismo normalno funkcionirali, činjenica je da nismo svi isti. Neki će se osjećati odlično nakon sedam sati sna, dok će treći spavati duže od osam sati kako bi se osjećali odmorno i svježe. S druge strane, isto tako je važno je li tvoj san čvrst, je li u spavaćoj sobi vruće ili hladno

Vikendima možete nadoknaditi nedostatak sna
Najodmorniji ćete biti ako se svakog dana budite u približno isto vrijeme. Ako vikendom želite spavati sat vremena duže, to neće narušiti ravnotežu, ali ako pretjerate, teško ćete se u ponedjeljak probuditi ranije. 

Možete se istrenirati da vam treba manje sna
Možete se natjerati da se budite ranije, ali to neće promijeniti potrebe tvog organizma za snom. Zapravo, skraćivanjem sna tijelu radite veliku štetu. Možda ste osoba kojoj ni ne treba više od sedam sati sna, ali ako vam manje od sedam sati sna predstavlja problem i odlučite ipak spavati toliko, tijekom vremena patit će vaše zdravlje, ali i svakodnevne aktivnosti.

Ne propustite