Danas potpisivanje granskog kolektivnog ugovora za oblast prometa u FBiH

Bosna i Hercegovina
Danas potpisivanje granskog kolektivnog ugovora za oblast prometa u FBiH
Granski kolektivni ugovor za oblast prometa u Federaciji BiH, između predstavnika Udruge poslodavaca Federacije BiH i Samostalnog sindikata prometa i veza u BiH, danas će biti potpisan u Mostaru. Kako je priopćeno iz Ureda za odnose s javnošću Vlade FBiH, potpisivanje će biti upriličeno u zgradi federalnih institucija nakon konferencije za novinare, koja je zakazana u 12 sati povodom održavanja 70. sjednice Vlade FBiH.

Granski kolektivni ugovor za oblast prometa u Federaciji BiH, između predstavnika Udruge poslodavaca Federacije BiH i Samostalnog sindikata prometa i veza u BiH, danas će biti potpisan u Mostaru.

 Kako je priopćeno iz Ureda za odnose s javnošću Vlade FBiH, potpisivanje će biti upriličeno u zgradi federalnih institucija nakon konferencije za novinare, koja je zakazana u 12 sati povodom održavanja 70. sjednice Vlade FBiH. 

Federalni ministar prometa i komunikacija pismeno je obaviješten da je usaglašen tekst Granskog kolektivnog ugovora u oblasti prometa za teritoriji Federacije BiH između pregovaračkih timova Udruge poslodavaca Federacije BiH – grupacija ovlasti cestovnog prometa u Federaciji BiH i Saveza samostalnih sindikata BiH – Samostalnog sindikata prometa i veza u BiH.

Federalno ministarstvo prometa i komunikacija je, imajući u vidu značaj ovog granskog kolektivnog ugovora za sektorsku oblast koju pokriva, prihvatilo prijedlog da u njegovoj organizaciji bude upriličeno svečano potpisivanje ovog dokumenta.

Ne propustite