Da li je na pomolu "velika prevara" Milorada Dodika?

Bosna i Hercegovina
Da li je na pomolu "velika prevara" Milorada Dodika?
Predsjednik NSRS Nedeljko Čubrilović je saopštio da je kolegijum konstatovao da je u toku postupak provođenja odluke Ustavnog suda koji ponišava Dan RS, kao Dan Republike.

Predsjednik NSRS Nedeljko Čubrilović je saopštio da je u toku postupak provođenja odluke Ustavnog suda koji ponišava Dan RS. 

Adam Šukalo poslanik u NSRS je reagovao, a upozorio je na Dodikovu vladajuću koaliciju koja, iako tvrdi suprotno, sprovodi odluke Ustavnog suda BiH. 

"Uočili smo još jednu veliku prevaru režima u RS. Kao što smo i sumnjali na kolegiju NSRS desila se prevara i narodnih poslanika koji su učestvovali na ovom skupu, a i javnosti. To nije zaključak za koji smo mi glasali. Ne možemo glasati za zaključak u ovoj formi. Ako u nedjelju na glasačkom listiću građane pitamo da li podržavaju da se 9. januar obilježava kao Dan RS, a danas donosimo zaključak u kojem kažemo da sprovodimo odluku Ustavnog suda, šta mi onda radimo u nedelju", rekao je Adam Šukalo poslanik u NSRS.

 

adam-sukalo-nijemi-intervju1
 
Šukalo je optužio vlasti RS-a rekavši da održavaju referendum samo u svrhu predizborne kampanje, a naglasio je i da na ovaj način pokušavaju da "poprave svoje propale političke karijere".

"Milorad Dodik je sa svojom vladajućom koalicijom od referenduma pokušao stvoriti anketuApsurdno je građanima RS-a postavljati referendumsko pitanje ako smo već prije toga donijeli zaključak koji afirmiše odluku Ustavnog suda BiH", zaključio je Šukalo.

(Novi.ba)

 

Ne propustite