Kapetan OS BiH ubijen sjekirom, osumnjičeni 21-godišnjak u pritvoru

Crna hronika
Kapetan OS BiH ubijen sjekirom, osumnjičeni 21-godišnjak u pritvoru
Kantonalni sud Novi Travnik prihvatio je prijedlog Tužilaštva SBK-a te odredio jednomjesečni pritvor Kenanu Varupi (1995) iz okolice Viteza, osumnjičenom za ubistvo kapetana Oružanih snaga BiH Miroslava Stojaka.

Kantonalni sud u Novom Travniku je prihvatio prijedlog Tužilaštva SBK-a te odredio jednomjesečni pritvor Kenanu Varupi (1995) iz okolice Viteza, osumnjičenom za ubistvo kapetana Oružanih snaga BiH Miroslava Stojaka. 

Tijelo Stojaka, nađeno je u kući Varupe u selu Bukve, kod Viteza, a osumnjičeni je nakon hapšenja u policiji priznao ovaj zločin.

Stojak je kada je posljednji put viđen članovima porodice rekao da ide na kafu, nakon čega se nije vratio. Izašao je u sivoj trenerci, sjeo u automobil ford focus i odvezao se. Članovi njegove porodice su naknadno prijavili nestanak, a u potragu je pored policije SBK-a bila uključena i Vojna policija OSBiH.

Stojakov automobil je pronađen , nakon udesa u Žepču, kada je Varupa, na izlazu iz tunela Goliješnica, u fordu sletio s ceste. Ubrzo je Varupa priveden. 
Ispostavilo se da je Varupa Stojaka ubio sjekirom, a potom njegovo tijelo ostavio u staroj kući bez struje u Bukvama.

Policija je tijelo zatekla u lokvi krvi kojom su bili poprskani i zidovi. Članovi porodice ubijenog ispričali su da je Varupa nakon udesa Miroslavovo vozilo prodao za 1.300 KM, te da su ford pronašli na internet-oglasniku.

 

Ne propustite