U ovim situacijama ne odgađajte posjetu ginekologu

Praktična žena
U ovim situacijama ne odgađajte posjetu ginekologu
Ako vam kasni mjesečnica nekoliko dana, prirodno je da pomislite kako nešto nije u redu, iako se ciklus se kod mnogih žena mijenja češće nego što misle. No, na koje još znakove treba obratiti pozornost i kada je vrijeme za hitan pregled kod ginekologa?

Ako vam kasni mjesečnica nekoliko dana, prirodno je da pomislite kako nešto nije u redu, iako se ciklus se kod mnogih žena mijenja češće nego što misle. No, na koje još znakove treba obratiti pozornost i kada je vrijeme za hitan pregled kod ginekologa?
Ako primjetite neke od simptoma u nastavku, ne odgađajte odlazak liječniku jer naizgled bezazlene promjene mogu biti znak ozbiljne infekcije ili drugog zdravstvenog problema.

Bol nakon ciklusa
Grčevi u trbuhu tijekom menstruacije su jedno, ali ako se bolovi nastave i po završetku menstruacije (što može biti potencijalni znak infekcije) ili osjećate bol pri seksualnom odnosu, obavezno obavi pregled kod ginekologa.

Promjene u iscjetku
Mala količina bjeličastog iscjetka koji možda primijetite na gaćicama je sasvim u redu. Ali ako se njegova količina, gustoća i boja iznenada promijene, pa postane tamnožuti ili zelenkasti ili imaju neugodan miris, postoji mogućnost da imate infekciju pa je iznimno važno da odete na pregled.

Neočekivano ili obilno krvarenje
Ako se krvarenje pojavi izvan ciklusa ili ovulacijskog razdoblja te naročito ako je riječ o obilnom krvarenju, moguće je da se radi o hormonalnoj neuravnoteženosti ili nekoj spolnoj infekciji.

 

Ne propustite