Završen uviđaj, policija pokušava otkriti motiv ubistva Miroslava Stojaka

Crna hronika
Završen uviđaj, policija pokušava otkriti motiv ubistva Miroslava Stojaka
Uviđaj o ubistvu Miroslava Stojaka, kapetana Oružanih snaga Bosne i Hercegovine (OS BiH) je završen. Prema prethodnim iskazima MUP-a SBK uhapšen je osumnjičeni inicijala K. V. koji je već priznao ubistvo.

Uviđaj o ubistvu Miroslava Stojaka, kapetana Oružanih snaga Bosne i Hercegovine (OS BiH) je završen. Prema prethodnim iskazima MUP-a SBK uhapšen je osumnjičeni inicijala K. V. koji je već priznao ubistvo.

Nezvanično, kapetan i izvjesni K. V. se nisu znali od ranije, ali su se u noći kada je Stojak ubijen, upoznali u lokalnom ugostiteljskom objektu.

Tijelo kapetana Stojaka pronađeno je u porodičnoj kući ubice, a pripadnici MUP-a SBK i dalje rade na prikupljanju činjenica koje bi trebale dovesti do otkrivanja motiva i načina izvršenja ubistva.

Podsjećamo, nestanak Miroslava Stojaka, kapetana OS BiH prijavljen je 17. septembra, a pronađen je mrtav u selu Bukve kod Viteza. Na području Žepča pronađeno je vozilo koje je bilo u vlasništvu Stojaka, a njime je navodno upravljao K.V. koji je izazvao saobraćajnu nesreću.

(Novi.ba)

 

 

 

 

 

Ne propustite