Vučić prekida posjetu SAD-u zbog prijetnji ratom Republici Srpskoj?

Region
Vučić prekida posjetu SAD-u zbog prijetnji ratom Republici Srpskoj?
Premijer prekida posjetu SAD zbog prijetnji ratom Republici Srpskoj?

Poslije prijetnji novim ratom u BiH, koje je uputio ratni komandant Armije BiH Sefer Halilović, premijer Aleksandar Vučić razmatra da prekine posjetu SAD i hitno se vrati u Srbiju.

Kako piše portal Kurir, Vučić je već razgovarao sa predsjednikom Srbije i rukovodiocima srpskih bezbjednosnih službi o najnovijim prijetnjama koje stižu iz Sarajeva, a odluku o povratku će donijeti večeras.

Kako je rečeno u delegaciji Srbije u New Yorku, premijer ne isključuje mogućnost da se vrati u zemlju ukoliko to razvoj situacije bude nalagao.

General i načelnik ratnog štaba Armije BiH Sefer Halilović zaprijetio je nestajanjem Republike Srpske ako referendum u RS bude sproveden jer, kako tvrdi, to će značiti "raspakivanje" Dejtonskog mirovnog sporazuma i stupanje na snagu Ustava BiH.

Na cijelu hajku o novom ratu u Bih odgovorio je i Adnan Huskić na svom Facebook profilu:

''Sefer Halilović vodi stranku koja ima jednog poslanika u Parlamentu BiH. Jednog. U Skupštini Srbije je 14 poslanika SRS na čelu sa Vojislavom Šešljem. I dok Šešelj ne prestaje da daje izjave u kojima izaziva nove ratove, a na koje niko normalan više ne reaguje, na Seferove reaguju Dačić i Vučić, svekoliki portali i medijske kuće. Da nije malo pretjerana ova reakcija, ha? Mislim, zaista.''

Ne propustite