Ovdje nastaju pozitivne sportske priče: Vaterpolo reprezentacija BiH debituje pred svojom publikom

Ostali sportovi
Ovdje nastaju pozitivne sportske priče: Vaterpolo reprezentacija BiH debituje pred svojom publikom
Nakon uspješne saradnje sa Ekonomskim fakultetom u Sarajevu, akcije „Ljeto na Olimpijskom bazenu“, potom realizacije škole plivanja za sarajevske osnovce, još jedna pozitivna priča nam stiže sa Olimpijskog bazena u Sarajevu. Riječ je o tradicionalnom „Sarajevo Champions Challenge 2016“, koji je ove godine poseban u odnosu na predhodne.

Nakon uspješne saradnje sa Ekonomskim fakultetom u Sarajevu, akcije „Ljeto na Olimpijskom bazenu“,  potom realizacije škole plivanja za sarajevske osnovce, još jedna pozitivna priča nam stiže sa Olimpijskog bazena u Sarajevu. Riječ je o tradicionalnom „Sarajevo Champions Challenge 2016“, koji je ove godine poseban u odnosu na predhodne.

I ove godine Grad Sarajevo i Olimpijski bazen Sarajevo će biti domaćini prestižnog međunarodnog vaterpolo turnira evropskih šampiona koji podržava Evropska asocijacija za plivanje i vaterpolo (LEN). Osmi međunarodni vaterpolo turnir pod nazivom „Sarajevo Champions Challenge 2016“ održat će se u periodu od 23. do 25. septembra. 

Pored beogradske Crvene Zvezde, splitksog Jadrana i kotorskog Primorca, svoj premijerni nastup imat će Vaterpolo reprezentacija Bosne i Hercegovine. Ovo je još jedan u nizu koraka ka afirmciji vaterpola u našoj državi i prvi pravi podsticaj mladim vaterpolistima koji će imati priliku u budućnosti da se bore za svoje mjesto pod državnom kapicom. 

Direktor Olimpiskog bazena Otoka, Avdija Hasanović za naš portal je kazao:

„Naša misija je kontinuirana podrška razvoju sportova na vodi, a vateprolo je jedan od najpopularnijih takvih sportova. Nama je čast i zadovoljstvo što će Vaterpolo reprezentacija Bosne i Hercegovine svoj premijerni nastup imati upravo na Olimpijskom bazenu u Sarajevu, i vjerujemo da ćemo mi postati dom naše reprezentacije, te imati priliku da u skorijoj budućnosti ugostim vaterpolo reprezentacije drugih zemalja.“. 

Ne propustite