Alarmantna pat pozicija: Hrvat napravio nekoliko 'smrtnih' grijehova i udaljen iz tima

Fudbal
Alarmantna pat pozicija: Hrvat napravio nekoliko 'smrtnih' grijehova i udaljen iz tima
Situacija u kojoj se na početku sezone našao Marcelo Brozović alarmantna je! Alarmantna pat pozicija!

Situacija u kojoj se na početku sezone našao Marcelo Brozović alarmantna je! Alarmantna pat pozicija!

Naime, ne samo da nije bio u kadru za Juventus, nego neće biti ni za Empoli sutra. Mnogo je razloga, prenose italijanski mediji izvore bliske klubu: prije svega Marcelovo ponašanje prema čelnicima kluba. Naljutilo ih je što je Brozović bio otvoren za odlazak u mrskog rivala Juventus kad se pojavila ta opcija. A još mu pamte i 'grijeh' što je potpisao za agenciju Doyen Sports, bez da se barem savjetovao s klubom. 

I onda su stigli svježi prekršaji: kažu da Marcelov pristup prema radu, treninzima i treneru nije dobar, što je kulminiralo igrom u Europskoj ligi protiv Hapoela (0:2) i njegovom ljutnjom kad je htio otići sa stadiona nakon što je zamijenjen. Na treninzima se, kažu, ne zalaže, što mu je De Boer više puta ukazao, ali nije dobio odgovarajuću reakciju. A zamjeraju mu i ponašanje izvan terena, čak i višak kilograma!?

I šta sad? Istini za volju, i ti zadnji dani prijelaznog roka bili su malo čudni: Inter ga je želio prodati, Brozović nije imao ništa protiv odlaska, Englezi su bili zainteresirani i spremni platiti traženih 25 miliona eura... i onda - ćorak! Odjednom navodne izjave De Boera kako mu Brozović jako treba i Marcelova odluka da ostane, a sve začinjeno novim, povećanim ugovorom koji mu je Inter pripremio!

Od svega toga, nažalost, ostao je samo nezadovoljni igrač i ogorčeni klub. Niti je Englezima (Chelsea, Arsenal) on bio prioritet (više su ga htjeli jer im se činilo kao dobra prilika takav igrač za samo 25 milona eura), niti očito De Boeru toliko neviđeno treba..., niti će dobiti novi ugovor. Ti su pregovori, naravno, sada posve stali.

Naravno, sada je 'zicer' da će Broz otići iz Intera, ali veliki je problem što je prijelazni rok tek završio i idući je u januaru. A dotad? Hoće li Brozović pokazati malo veću volju da ugodi šefovima? Hoće li ga Inter držati 'ne ledu', izvan ekipe do kraja polusezone? Iako su svi svjesni da bi mu u tom slučaju i cijena drastično pala.

Kako sada stvari stoje, Brozović je izvan momčadi, a ispaštaju svi: i igrač koji ne igra, a ne može nikamo, i klub koji plaća i drži nezadovljnog igrača, a i reprezentacija. A upravo je u dresu Hrvatske bio ponajbolji igrač na Evropskom prvenstvu u Francuskoj. Činilo se tada da slijedi veliki uspon u karijeri, ali bio je to, očigledno, još jedan ćorak!

Ne propustite