Sutra predstavljanje publikacije "IN MEMORIAM – Centar Sarajevo (1992 – 1995)"

Aktuelno
Sutra predstavljanje publikacije "IN MEMORIAM – Centar Sarajevo (1992 – 1995)"
Udruženje za društvena istraživanja i komunikacije (UDIK) obavještava javnost da će u srijedu, 21. septembra 2016. godine, u povodu Međunarodnog dana mira, organizovati press konferenciju sa ciljem predstavljanja publikacije pod nazivom „IN MEMORIAM – Centar Sarajevo (1992 – 1995)“, a koja je objavljena uz podršku Općine Centar Sarajevo.

Predstavljanje publikacije pod nazivom "IN MEMORIAM – Centar Sarajevo (1992 – 1995)" biće upriličena 21. septembra 2016. godine, u povodu Međunarodnog dana mira, saopćeno je iz Udruženje za društvena istraživanja i komunikacije (UDIK). Tom prilikom biće organizovana press konferencija.

Publikacija je objavljena uz podršku Općine Centar Sarajevo.

"Ovo je prva knjiga iz edicije 'Memorijali', u okviru koje se nalaze podaci o spomenicima i spomen – obilježjima izgrađenim na području općine Centar Sarajevo, a koji su posvećeni stradanjima devedesetih u BiH", stoji u saopćenju UDIK-a.

Podsjećamo da u okviru svojih redovnih aktivnosti, pored obilaska mjesta stratišta, UDIK istovremeno radi i na prikupljanju podataka o spomenicima i spomen obilježjima u BiH koji su namijenjeni žrtvama proteklog rata sa ciljem izgradnje jedinstvene baze podataka u okviru Centralne evidencije spomenika u BiH.
 
Mjesto događaja je Kino Meeting Point, Hamdije Kreševljakovića 13, Sarajevo, a vrijeme početka aktivnosti je 13:00 sati.

publikacija-naslovna

Ne propustite