Šarović na sastanku sa srbijanskim ministrom poljoprivrede

Aktuelno
Šarović na sastanku sa srbijanskim ministrom poljoprivrede
Ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko Šarović sastaće se danas u Beogradu s ministrom poljoprivrede i zaštite životne sredine u Vladi Srbije Branislavom Nedimovićem. Prilikom posjete planirano je potpisivanje Memoranduma o tehničkoj saradnji između dva ministarstva, kao i razgovor o produbljivanju saradnje u oblastima od zajedničkog interesa za BiH i Srbiju.

Ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko Šarović sastaće se danas u Beogradu s ministrom poljoprivrede i zaštite životne sredine u Vladi Srbije Branislavom Nedimovićem.

Prilikom posjete planirano je potpisivanje Memoranduma o tehničkoj saradnji između dva ministarstva, kao i razgovor o produbljivanju saradnje u oblastima od zajedničkog interesa za BiH i Srbiju.

Proširenje saradnje se odnosi na povećanje obima trgovine, unapređenje saradnje i usklađivanje zakonodavstva u oblasti sigurnosti hrane, veterinarstva, fitosanitarne zaštite i poljoprivrede.

Razgovaraće se i o razvoju ruralnih područja i razmjeni iskustava na području evropskih integracija, saopćeno je iz kabineta ministra vanjske trgovine i ekonomskih odnosa.

Ne propustite