REPREZENTACIJA BIH U SJEDEĆOJ ODBOJCI

Bh. heroji danas se vraćaju u Sarajevo: Dočekajmo ih kako i dolikuje

Objavljeno:20.09.2016 - 08:44
A A A Times Arial

Seniorska reprezentacija Bosne i Hercegovine u sjedećoj odbojci danas se vraća u Sarajevu s Paraolimpijskih igara, koje su održane u brazilskom Riju.

Naši heroji osvojili su srebrenu medalju na 15. paraolimpijskim igrama, nakon što su u finalu poraženi od Irana s 1:3.

U dosadašnjih pet paraolimpijskih nastupa odbojkaši BiH osvojili su dva zlata, u Atini 2004. i Londonu 2012., dok su srebra izborili u Sydneyu 2000. i Pekingu 2008. te u Rio de Janeiru.

Ekipa Mirze Hrustemovića navikla nas je samo na uspjehe, te već godinama u našu domovinu stižu zlatne ili srebrene medalje.

Odavno imamo potpunu dominaciju u Evropi, dok nam je jedini ozbiljan rival u svijetu upravo izuzetno snažni Iran.

Naši zlatni momci će avionom iz Minhena na Sarajevski aerodrom stići danas u 12.35 sati, te je ovo idealna prilika da ih dočekamo kako i zaslužuju.

Podsjećamo, pored paraolimpijskih medalja, najuspješinija sportska ekipa BiH devetostruki je evropski i trostruki svjetski prvak.

Paraolimpijsko srebro u Bosnu i Hercegovinu iz Rija su donijeli: Sabahudin Delalić, Adnan Kešmer, Mirzet Duran, Armin Šehić, Benis Kadrić, Ismet Godinjak, Adnan Manko, Asim Medić, Nizam Čančar, Dževad Hamzić, Safet Alibašić, Ermin Jusufović i selektor Mirza Hrustemović s trenerima Ejubom Mehmedovićem i Zikretom Mahmutovićem. 

Bravo momci, učinili ste nas još jednom ponosnim!