Klanjana dženaza trojici Zeničana poginulih u saobraćajnoj nesreći

Bosna i Hercegovina
Klanjana dženaza trojici Zeničana poginulih u saobraćajnoj nesreći
U mjestu Sviće kod Zenice danas je klanjana dženaza i obavljen ukop Zeničanima Benarisu Telaloviću i Neđadu Deliću, a koji su poginuli u teškoj saobračajnoj nesreći koja se dogodila 17. septembra u Pečuju kod Zenice.

U mjestu Sviće kod Zenice danas je klanjana dženaza i obavljen ukop Zeničanima Benarisu Telaloviću i Neđadu Deliću, a koji su poginuli u teškoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila 17. septembra u Pečuju kod Zenice.

Iste te večeri poginuo je i Haris Pajić, a dženaza je klanjana na mjesnom mezarju u Kaćunima.

Bolnu tišinu prekidali su uzdisaji i plač ožalošćenih, koji se još uvijek ne mogu pomiriti s činjenicom da su ugašeni mladi životi, piše 'Avaz'.

- Danas nije žalost samo u Sviću nego u cijelom gradu. Svaka bol je teška, a posebno bol za gubitkom života svojih najmilijih. Naša vjera nas uči da i u takvim iskušenjima pokažemo strpljenje. Srce jest tužno, oči jesu plačne - rekao je, između ostalog, imam džemata u Sviću. Dženazi i ukopu prisustvovao je i Selver Keleštura, v.d. gradonačelnika Zenice, koji je zbog gubitka trojice mladića danas proglasio Dan žalosti u Zenici. 

 

Ne propustite