Ljubo i Bekrija Seferović izjasnili se da nisu krivi

Bosna i Hercegovina
Ljubo i Bekrija Seferović izjasnili se da nisu krivi
Na Kantonalnom sudu u Sarajevu održano je ročište o izjašnjenju krivice u slučaju ubistva Dženana Memića na kojem su se Ljubo i Bekrija Seferović izjasnili da nisu krivi. Ljubo Seferović je optužen za teško krivično djelo protiv sigurnosti javnog saobraćaja i za krivično djelo neukazivanja pomoći osobi povrijeđenoj u saobraćajnoj nesreći izjasnio se da nije kriv, a njegov otac Bekrija Seferović koji se brani sa slobode izjasnio je također da nije kriv za krivično djelo sprečavanje dokazivanja.

Na Kantonalnom sudu u Sarajevu održano je ročište o izjašnjenju krivice u slučaju ubistva Dženana Memića na kojem su se Ljubo i Bekrija Seferović izjasnili da nisu krivi.

Ljubo Seferović je optužen za teško krivično djelo protiv sigurnosti javnog saobraćaja i za krivično djelo neukazivanja pomoći osobi povrijeđenoj u saobraćajnoj nesreći izjasnio se da nije kriv, a njegov otac Bekrija Seferović koji se brani sa slobode izjasnio je također da nije kriv za krivično djelo sprečavanje dokazivanja.

Naknadno će Sud odrediti početak suđenja u ovom slučaju. 

Podsjećamo, Dženan Memić je 8. februara zadobio povrede opasne po život u Velikoj Aleji u sarajevskom naselju Ilidža. Petnaestog februara preminuo je na Univerzitetskom kliničkom centru u Sarajevu. Napadnut je u društvu djevojke Alise Mutap, koja je također povrijeđena. Cijeli slučaj je zato izazvao kontroverze, a građani su dva puta organizovali mirne proteste nezadovoljni rezultatima istrage Kantonalnog tužilaštva.

Ne propustite